Deklaracija o opstanku nacije biće predstavljena na Sretenje

Deklaracija o opstanku nacije biće predstavljena na Sretenje Izvor: N1

Zajednička deklaracija Srbije i Republike Srpske (RS) o opstanku srpskog naroda biće predstavljena na Sretenje, Dan državnosti Srbije, 15. februara, pišu "Večernje novosti".

List navodi da je tekst deklaracije usaglašen, da su ostale da se urade manje korekcije i da je plan da ga uoči Sretenja usvoje parlamenti u Beogradu i Banjaluci.

Prema rečima predsednika RS Milorada Dodika taj dokument će se zvati Aneks sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između RS i Srbije.

Deklaracija treba da obuhvati pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravo na izučavanje srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturno-istorijskog nasleđa i pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi list.

Komentara 81

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pedja

Hoće li i Haradinaj biti potpisnik?

10 0

Vasilije

Kada ti ne ide proza, probaj sa bajkama.

18 0

Čiča Miloje®

Ako mene pitate, kasno je za bilo šta! Srpska nacija više ne postoji...ovo sada su još samo patrljci nekada časnog,vrednog, dostojanstenog i moralnog naroda. Da nije tako zar bi danas gledali Vučića, Maju, Gašića, Rističevića, Nebojšu, Vulina, Dačića...u skupštini, vladi.... Deklaracija će biti samo rekvijem i lament nad prošlim vremenima! Drugim rečima, džaba krečite , jadnici.

18 17

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo