Zaev i Cipras optimisti povodom rešavanja spora oko imena

Zaev i Cipras optimisti povodom rešavanja spora oko imena Izvor: N1

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da je optimista da može da se nađe rešenje za spor oko imena sa Grčkom i da 2018. može da bude dobra za evroatlantske integracije Makedonije.

On je na konferenciji za novinare istakao da je Makedonija rešena da u prvoj polovini godine "stvarno i suštinski uđe u rešavanje problema sa imenom" koji dve i po decenije opterećuje odnose dve susedne zemlje.

Zaev je rekao da je dok je bio u Solunu, za novogodišnje praznike, dva puta telefonom razgovarao sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Kocijasom i jednom sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom.

"Definitovno 2018. može da bude odlična godina za Republiku Makedoniju, zato što možemo da dobijemo datum za početak pregovora sa EU i poziv za ulazak u NATO", rekao je Zaev.

Prethodno je, kako prenose makedonski mediji, grčki premijer Aleksis Cipras izjavio da je optimista u vezi spora oko imena, ali da očekuje konkretne korake od makedonske strane.

Cipras je za jedan grčki radio rekao da je optimista da može efikasno i odgovorno da se upravlja pitanjem koje je nasledjeno od prethodnih vlada sve dok sa druge strane postoji želja da se naprave koraci.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Glasnik

Centralna Balkanska republika

1 1

Superhik

Bivsa makedonska republika Grcka!

1 2

Tomi

Republika makedonija

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo