Visar Imeri više nije predsednik Samoopredeljenja

Visar Imeri više nije predsednik Samoopredeljenja Izvor: N1 info

Visar Imeri podneo je danas posle podne ostavku na mesto predsednika kosovskog pokreta Samoopredeljenje zbog, kako je naveo, problema i neslaganja u stranci.

"Podnosim ostavku zbog nezadovoljstva i poslednjih događaja. Nadam se da će ova ostavka biti shvaćena kao alarm onih koji koriste metode linčovanja i insinuacija", kazao je Imeri. 

On je rekao da deo članstva i rukovodstva stranke, pozivajući se na (poslanika Samoopredljenja) Aljbina Kurtija, vređa one koji misle drugačije i poziva na njihov linč. Imeri je rekao da je u suštini Samoopredeljenja kao stranke, bila lojalnost prema političkom konceptu, što sada nije slučaj i da zbog toga neće biti na čelu stranke. 

"U poslednje vreme je bilo nepoštovanja mene kao predsednika. U tim okolnostima je nemoguće da se radi", rekao je Imeri i izrazio nadu da zarad ličnih neslaganja i inata neče biti uništena stranka. 

Prvi znaci neslaganja su se u javnosti pojavili nakon što je potpredsednica Skupštine Kosova Aida Drguti javno uvredila Aljbina Kurtija. Ona se kasnije izvinila Kurtiju i članovima stranke, ali je dodala da stanje u pokretu nije dobro i da neki pokušavaju da unesu strah u partijske redove. 

Drguti je navela da u Samooprdeljenju prostoje duboki problemi i neslaganja političke i organizacione prirode. Prema njenim rečima u pokret se uvodi političko jednoumlje, kojim se ubija demokratija i iskrena, principijelna i otvorena diskusija o stavovima i organizacionim odlukama stranke. 

Zbog podela koje su izbile u javnosti, Glavni odbor Samopredeljenja je sredinom decembra na zahtev više od dve trećine članova odlučio da organizuje izbor predsednika stranke. Na početku sastanka je pročitano pismo Kurtija iz pritvora koje je naišlo da odobravanje i aplauz članova Glavnog odbora stranke. Imeri nije bio na toj sednici. 

Osnovni sud u Prištini je 29. decembra poslanicima Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju i Doniki Kadaj Bujupi ukinuo pritvor u kom su bili od 27. novembra.Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

I td...

.....jednoumlje....Sto mi ovo lici na sns,nam pojma.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo