Brnabić: Malo objektivnih novinara, ne mislim da se plaše

Brnabić: Malo objektivnih novinara, ne mislim da se plaše Izvor: Fonet/Nenad Porpević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovila je da u Srbiji postoje objektivni novinari, ali da ih je veoma malo, dodajući da ne misli da se novinari u zemlji nečega plaše.

"Moja izjava u Evropskom parlamentu je bila da mislim da ih uglavnom ima za ili protiv, da imamo jako malo objektivnih", rekla je Ana Brnabić u intervju za televiziju Prva upitana da li u Srbiji postoje objektivni novinari.

Upitana da li misli da se novinari nečega plaše, ona je kazala da apsolutno ne misli da se novinari u Srbiji nečega plaše.

 "Nisam stekla takav utisak. Čitam i nedeljnike, gledam i televizije koje ne podržavaju politiku vlade, apsolutno ne bih mogla da kažem da se plaše bilo čega", rekla je ona.

Ona je kazala da joj je najviše radosti od kada je premijerka donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog uvođenja informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta od petog razreda osnovne škole.

Ocenila je da je važno da se u prosvetu uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji, rekavši da nije fer sistem u kome svih 80.00s0 nastavnika, učitelja i profesora dobijaju uvek univerzalno, jednako povećanje zato što nemaju svi isti učinak i ne trude se svi jednako.

Navela je i da je veoma zadovoljna sportom zbog sve većeg broja medalja, dodajući da to ne bi bilo moguće bez značajnih ulaganja i nagrađivanja sportista i njihovih trenera.

"Jako sam zadovoljna sportom, imamo sve više medalja, ali to ne bi moglo bez značajnih ulaganja u mandatu prethodne vlade, bez nastavka ulaganja u mandatu ove vlade i bez odgovorne politike nagrađivanja sportista i trenera", rekla je Ana Brnabić.

Upitana zašto četiri medalje paratekvondistima nisu plaćene, Ana Brnabić je kazala da je iznenađena time i da će proveriti.

Govoreći o kulturi, Ana Brnabić je kazala da je budžet za kulturu u 2018. godini povećan i da se nada da će rekonstrukcija Narodnog muzeja biti završen u junu ove godini što je, kako je ocenila, otimistična procena.

Tagovi: Ana Brnabić , mediji

Komentara 124

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lav

Za sada Ana je cenzurisana od Predsednika, mozda se desi da cujemo samo ANU. No ona misli da je lakse da ne misli.

1 0

quere

Vučić je prvi predsednik koji narodu nije čestitao Novu godinu.... mogao je to da učini preko svog piona sa slike... kultura na prvom mestu

12 1

Prof. dr R O T

Aleksandre, zabrinjavaju li te, ovako maestralni stavovi gospe Ane?

54 110

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo