U kontejneru u Sarajevu pronađeno novorođenče

U kontejneru u Sarajevu pronađeno novorođenče Izvor: N1

U kontejneru u Sarajevu pronađena je živa beba, stara tek nekoliko dana, potvrdila je za N1 portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

U nedelju, u sarajevskoj ulici Koševo, u opštini Centar, u kontejneru je pronađena živa i zdrava beba, stara nekoliko dana. Oko 18 sati građani su obavestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ovoj ulici dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dečiji plač.

Ubrzo je upućena policijska patrola. Jedan od policajaca. osvetlio je kontejner baterijom i među smećem našao novorođenče koje je plakalo. Beba je imala kapicu i bila je umotana u peškir. Građani koji su se našli na licu mesta bili su u šoku, nisu verovali da je beba ostavljena u kontejneru, piše sarajevski Avaz.

Policajac koji je našao bebu odmah ju je smestio u svoj automobil kako bi se ugrejala. Novorođenče je prebačeno na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu. 

Prve informacije govore da je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica, a pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice. Lekari koji su pregledali bebu konstatatovali su da se radi o devojčici starosti od dva do pet dana i da je izvrsnog zdravstvenog stanja. 

Beba je zadržana u bolnici na posmatranju, a kasnije će brigu o njoj preuzeti Centar za socijalni rad. Policija će raditi na utvrđivanju identiteta majke, piše list.


Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda_1

Najverovatnije je u pitanju "savesna majka". Detetu želim da ga usvoje dobri ljudi da ima dug i srećan život,. Roditelji su oni koji odaje dete a ne oni koji ga samo rode.

24 0

bobi

Sta je sa tim zenama sto ubijaju ili odbacuju svoju tek rodjenu dece? Da l je to neko bunilo,trauma da l one smetnu malo sa uma od porodjaja nemam pojma..

20 0

Realista

Pomracenje uma.

21 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo