Vrhovni vođa Irana: Neprijatelji udruženi da podriju režim

Vrhovni vođa Irana: Neprijatelji udruženi da podriju režim Izvor: REUTERS/Caren Firouz

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei je optužio "neprijatelje" Islamske republike da su se udružili da podriju iranski režim, javila je državna televizija.

"U događajima poslednjih dana, neprijatelji su se udružili koristeći svoja sredstva, novac, oružje, politiku i svoje službe bezbednosti da bi stvorili probleme islamskom režimu", rekao je Hamnei.  

On je dodao da neprijatelji samo čekaju da se infiltriraju i nanesu udarac iranskom narodu.  

Obraćajući se porodicama iranskih vojnika stradalih na dužnosti, Hamnei je rekao da neprijatelja mogu da zaustave hrabrost, požrtvovanost i vera iranskog naroda.  

Najmanje devet osobe poginulo je noćas na protestima u Iranu, a ukupno 21 osoba od početka demonstracija protiv iranskih vlasti. 

Protesti traju od četvrtka širom Irana i najveće su u toj zemlji od protesta nakon spornih predsedničkih izbora 2009. godine.  

Prema zvaničnim izvorima, policija je samo u Teheranu sprovela 450 hapšenja.

Izvor: N1 / Agencije

Tagovi: Iran , Ali Hamnei

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Buškanje i šuškanje

Čim se pale slike imama Homeinija, jasno je koja ekipa pokušava da napravi haos. Kada 'zvanični' washington i telaviv govore protiv neke zemlje, nekog političara, neke osobe, odmah znam da je ta država, političar ili osoba sasvim u redu. Đavoli su to

10 15

Aleksa

Kako da ne taj vodja sedi u zlatnim stolicama, a iranci u velikom broju nemaju ni struju ni najosnovnije uslove za zivot mozda su protesti zbog toga.

1 0

TRN

meni liči na Kineski scenario. Treba Iran da očisti svoje zemljane sobe za keramički pod.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo