Savić za SK: Od mene nikad niste čuli reč ’dominacija’

Osvajanje zlatne olimpijske medalje označilo je početak novog puta vaterpolo reprezentacije Srbije. U međuvremenu je došao kraj njenoj nepobedivosti, ali to niko ne vidi kao neuspeh, naprotiv, već kao nešto što je normalno na tom putu.

Savić za SK: Od mene nikad niste čuli reč ’dominacija’ Izvor: VSS/UNIQA
Dejan Savić

Predvođeni selektorom Dejanom Savićem, srpski vaterpolisti su osvojili sve – od zlata na Evropskom prvenstvu i Svetskom prvenstvu, preko trofeja u Svetskoj ligi i Svetskom kupu do dugo čekanog zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

U godini koja je iza nas, reprezentacija Srbije odbranila je titulu u Svetskoj ligi, osvojila zlato na Univerzijadi, a na planetarnom šampionatu zaustavljena je u polufinalu. Bolja od nje je bila Hrvatska, koja se popela na krov sveta, a Savićevi igrači okitili su se bronzom. U intervjuu za Sport Klub, Savić se osvrnuo na kraj takozvane dominacije, najavio je nove uspehe i otkrio zašto je odlučio da se vrati klupskom vaterpolu.

Iako nisu uspeli da odbrane svetski tron na koji su se popeli u Kazanju pre dve godine, srpski vaterpolisti iza sebe imaju još jednu sjajnu sezonu. To potvrđuje i 13. priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za najbolji muški tim, ali i reči njihovog selektora.

Osećam se malo čudno, iskreno. Mislim da smo na najbolji mogući način završili ovu 2017. godinu, vaterpolo reprezentacija je ponovo najbolja u izboru Olimpijskog komiteta Srbije i sigurno je da su zaključci fenomenalni“, počeo je priču Savić.

vaterpolo reprezentacija Srbije Izvor: VSS/UNIQA

Nepobedivost vaterpolo reprezentacije Srbije trajala je pune tri godine, a kraj joj je došao u Budimpešti. Sâm Savić je više puta istakao da rezultate svog tima ne posmatra na način kao svi ostali, a to je ponovio i sada.

Od mene nikada niste čuli reč ’dominacija’. Sigurno je da smo imali izuzetne rezultate, ali, jednostavno, odmah posle Rija mi smo krenuli novim putem, sa novim ciljem, a to je zlatna olimpijska medalja u Tokiju 2020. godine. Ne možemo da budemo razočarani, nastavili smo tradiciju osvajanja odličja koja bukvalno traje od 2000. godine. Neke stvari idu svojim tokom, mislim pre svega na stepenice koje vode do tog krajnjeg cilja“, naglasio je Savić.

Kompletan intervju sa Dejanom Savićem pročitajte na sajtu Sport Kluba.

Sve praznične intervjue i teme pročitajte OVDE.

Pročitajte još:
Jusein Bolt - brži od Munje
Alimpijević za SK: Nisam isti Dušan sa početka 2017.
Las Vegas i profi sport, kratak spoj ili trajna veza?

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna