Alimpijević za SK: Nisam isti Dušan sa početka 2017.

Malo je ljudi u Srbiji kojima je 2017. donela više uspeha nego Dušanu Alimpijeviću. Počeo je godinu kao trener Spartaka, zatim dobio šansu u FMP Železniku, da bi se pobedom protiv Partizana u polufinalu Superlige našao u prvom planu.

Alimpijević za SK: Nisam isti Dušan sa početka 2017. Izvor: Print screen/SK

Rastanak Crvene zvezde i Dejana Radonjića doprineo je njegovoj šansi da se probije na najveću evropsku scenu kao trener  crveno-belih. I za sada mu odlično ide.

"Niko normalan ne bi mogao da zamisli ovakvu godinu. Imao sam tri kluba u ovoj godini, tri traga koja sam ostavio,  zapravo na trećem sam na zadatku. Prirodno je da se čovek menja i prilagođava situaciji. Ja nisam isti Dušan Alimpijević  iz 1. januara 2017. Rezultat koji smo napravili sa FMP-om je stvar koja je mnogo toga promenila", objašnjava Alimpijević  u intervjuu za Sport klub.

Kolika je razlika u vođenju ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije, ABA ligi i Evroligi?

"Nebo i zemlja! Najveća razlika je u tome što se svaka greška kažnjava trojka ili laganim polagannjem. Takav je kvalitet  igrača da morate da svedete greške na minimum. U svakom trenutku mogu da kazne svaku vašu grešku".

Koliki je lični napredak u polusezoni Evrolige?

"Posle nekih utakmica sam izgivarao igračima da je Evroliga najskuplja škola i za igrače i za trenere. U svakoj utakmici  se može nešto novo videti. Kao što bi željko Obradović rekao: Suludo bi bilo stati i ne menjati se. To je posebno slučaj  u mojim godinama".

Kompletan intervju pročitajte i pogledajte na sajtu Sport Kluba.

Sve praznične intervjue i teme pročitajte OVDE.

Pročitajte još:
Jusein Bolt - brži od Munje
Radonjić za SK: Zvezda – četiri nezaboravne godine
Novogodišnji NBA presek – u šta smo sigurni do sada?

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mija Siledzija

Pravi uzor za mlade u Srbiji(svetu).

4 1

* Sva polja su obavezna