Vučić: Mali neće biti prvi na listi SNS-a u Beogradu

Vučić: Mali neće biti prvi na listi SNS-a u Beogradu Izvor: Tanjug/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali sigurno neće biti prvi na listi Srpske napredne stranke i da će prvi na listi biti "neko ko može da dobije poverenje Beograđana".

"Neko ko može da dobije poverenje građana Beograda. Mislim da se to neće dogoditi (Da Mali bude prvi na listi). On neće biti prvi na listi, u to sam uveren", rekao je Vučić u intervjuu za Prvu televiziju poslednjeg dana 2017. godine.

Vučić je ipak ocenio da je Mali "odličan gradonačelnik".

Upitan ko je najjači protivnik SNS-a na beogradskim izborima, Vučić je rekao da je to vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

"Onaj ko je glavni, ko ih je sve ujedinio, to je Miroslav Mišković. On je tata i Draganu Đilasu, i (Vuku) Jeremiću, i (Saši) Jankoviću", rekao je Vučić.

Priznanje Kosova, ako se postigne dogovor koji odgovara Srbima

Priznanje Kosova može da se dogodi ako bude postignut veliki dogovor koji odgovara Srbima, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Upitan o spoljnoj politici Srbije i da li se može sedeti na dve stolice, Vučić je odgovorio da on sedi na "srpskoj stolici". 

"Ne zanima me kakav utisak stiču strani državnici, nije moje da se pravdam njima", objasnio je Vučić. 

On je pdosetio da je pred Vladimirom Putinom saopštio da je Srbija na evropskom putu, a da je u Briselu i Vašingtonu poručio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji. Prema rečima Vučića, rukovodstva u regionu uspevaju da održe mir i stabilnost. 

"Uložio sam ogromno vreme i trud u očuvanje regionalnih odnosa", istakao je Vučić i upitao da li postoji situacija u kojoj je Srbija nekoga uvredila?

"Molim vas recite mi u čemu smo mi krivi u odnosima sa Hrvatskom. Jesmo li mi davali ulice Milu Budaku i Barišiću...?. Dali smo hrvatskoj manjini kuću Bana Jelačića, muzičko odeljenje u Sonti, novac za finansiranje Hrvatske reči", nabrajao je Vučić, koji je ocenio da je važno da lideri dve zemlje razgovaraju. 

On je ponovio da je njegova poseta Hrvatskoj stopirana kada je saopštio da više ima nestalih Srba, nego nestalih Hrvata. 

"Ne možete da naterate srpskog predsednika da ne govori istinu, a meni su rekli da su to bile konfliktne poruke", ispričao je Vučić i ocenio da se u Srbiji poštuju hrvatske i bošnjačke žrtve. On je ukazao i da za, razliku od Bakira Izetbegovića, nikada nije pominjao rat, niti ratna dešavanja. 

"Kažite mi kada sam vodio nacionalističku politiku da bih dobio jedan glas", upitao je Vučić, koji smatra da je postala poštapalica da se kaže kako su svi političari isti, što on ne želi da to prihvati, jer nije tačna. 

Na pitanje o odnosima sa Kosovom, Vučić je rekao da bi eventualni sporazum bio istorijski i velika stvar za budućnost Srbije, jer bi otvorio put za drugačiji ekonomski razvoj i rešenje nacionalnog pitanja na racionalan način.

"Za to je potrebno da i jedna i druga strana budu nezadovoljne i pomalo zadovoljne", objasnio je Vučić. 

Na konstataciju da nema ništa od priznanja Kosova dok je on predsednik, Vučić je odgovorio da "priznanje Kosova može da se dogodi ako bude postignut veliki dogovor koji odgovara Srbima" i predočio da "mi moramo da štitimo interese Srbije".

Zadovoljstvo radom premijerke

On je naglasio i da je zadovoljan radom premijerke Ane Brnabić, koja je odigrala veliku ulogu u ekonomskim reformama, i ponovio da i dalje smatra da nema razloga za vanredne parlamentarne izbore.

"Vreme je za potpuno normalno obavljanje izbora, imaćemo 2020. izbore za parlament", dodao je Vučić.

On je negirao i tvrdnje da priprema "čistku" u SNS, navodeći da ne voli tu reč, ali da bi svaki kriminalac trebalo da odgovara, bez obzira na stranačku pripadnost.

"Nikakva čistka, nego samo poštovanje zakona", precizirao je Vučić, koji je uveren da će biti poreženi njegovi politički protivnici, za koje je kazao da se interesuju samo za izbore u Beogradu, a ne i u drugim lokalnim sredinama. 

"Njih samo zanima kasa i to beogradska, a mene zanima i seljak i radnik. Radim svakoga dana. Ja ću i sutra da radim", najavio je Vučić.

Prosečna plata na kraju 2018. biće 500 evra

Predsednik i šef vladajuće stranke SNS je građanima poželeo ličnu sreću i zdravlje i dodao da će se za sve ostalo "radom pobrinuti".

Vučić je rekao da Srbija ima 2,35 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je, po njegovim rečima, više nego na celom Zapadnom Balkanu sa Hrvatskom.

On je rekao i da je javni dug "drastično smanjen" i da sada iznosi 61,7 odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Vučić je najavio i da će plate do kraja 2018. godine biti 500 evra, a da će januarska biti između 430 i 435 evra.

Komentara 284

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Branko

Prosečnu platu od 500 evra je obećao još pre xx godina, a onda iznova pred svake svoje vanredne izbore. Euro će propasti dok on ne napravi prosečnu platu od 500 evra .....

4 0

Srp i cekic

Recite nam ili nacrtajte kakav je to DOGOVOR koji moze da odkovara Srbima na Kosovu, i ko se tu sa kim dogovara ?

8 0

srboljub

Ti, znas da je narod uvek u pravu,pa te molimo ,budi ti prvi na listi.

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo