Novogodišnji Pressing: Ovo su najveće "provale" godine

Novogodišnji Pressing: Ovo su najveće "provale" godine Izvor: N1

Specijalni novogodišnji Pressing donosi satiričnu analizu političkih gafova, društvenih apsurda i živopisnih likova sa javne scene.

Najveće "provale" godine na izmaku samo za vas kroz humor komentarišu zvezde satirične scene regije: konceptualni umetnik i stand up komičar Damir Nikšić, autor i voditelj popularne emisije "24 minuta" Zoran Kesić i urednik satirično-humorističkog šoua "News Bar prime time" Borna Sor.

Pričalo se i o privođenju Amerikanke zbog navodnog srednjeg prsta pokazanom Bakiru Izetbegoviću.

"U Srbiji se pokazuju tri prsta, u Hrvatskoj dva, u Americi očigledno taj jedan. To je kulturna razmena", kazao je Borna Sor.

Zoran Kesić je dodao: "Amerikanka je nevina, ali mislim da nije kriva. Ona je kao svaki stranac želela da se informiše o svim specifičnostima BiH i administrativnom uređenju".

"Predlažem da pokazujemo domali prst. Liči na srednji, ali do malog je", dodao je Damir Nikšić.

Izvor: N1

Koji su pozdravi ispravni na Balkanu?

Između ostalog pogledajte kako su zvezde satire komentarisale objašnjenje predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović o pozdravu "Za dom spremni". Naime, u intervjuu za Vijesti.hr, Grabar Kitarović je kazala da je to stari hrvatski pozdrav.

"Moj stav o pozdravu "Za dom spremni" je jasan. To je stari hrvatski pozdrav", kazala je tada Kolinda Grabar Kitarović.

"To je pradavni hrvatski pozdrav. Celi tekst ide: Za dom spremni, očistiti Hrvatsku od svih etničkih i nacionalnih manjina. Nije to jedina prekrasna naša kulturna stvar, imamo mi i "Srbe na vrbe"", kazao je Borna Sor, komičar iz Hrvatske.

Zoran Kesić je dodao: "Mislim da je lepo što predsednica Hrvatske njeguje tradiciju za razliku od nekih njenih koleginica iz Evrope. Recimo gospođa Angela Merkel kao da se stidi tradicionalnog nemačkog pozdrava "Sieg Heil". A što se tiče našđeg odgovora na "Za dom spremni", mi odgovaramo sa "Sprem'te se, sprem'te"".

"Original je "Za dom spremni i umreti". Ja sam čuo da na taj pozdrav ni Partizani nisu imali primedbi", kazao je Damir Nikšić.

Ko će u čije cipele?

Izjave popularnih satiričara su usledile kao reakcija na izjave Aleksandra Vučića o tome da bi voleo da "Hrvati obuku srpske cipele, da se bolje razumeju".

"Ja ne znam jeste li vi ikada videli kolika je Vučićeva cipela, broj 59-60, zavisi od kalupa. Sad ovaj blef, kada bi neko ušao u te cipele momentalno bi pao jer su to kao mali čamci, kanui. Tako da, Bosanci i Hrvati ne ulazite u srpske cipele. Budale ste ako uđete u srpske cipele", kazao je Zoran Kesić.

Borna Sor iz Hrvatske smatra da se "radi o podvali".

"Ja mislim da nam podvaljujete. Sada kad smo ušli u EU, kada nema trošarina, kada nema carine, kad smo svi pokupovali fine italijanske cipele. Dakle, ne može", kazao je Sor.

Damir Nikšić je na to kazao: "Haj'mo se mi zameniti za cipele pa kom' opanci, kom' obojci".

Šta gosti Pressinga kažu o starim nacionalnim pozdravima na Balkanu i običajima iz Brisela.

"Meni ovde nije ništa sporno, ovo je tradicionalni pozdrav Evropske komisije 'Za guzicu spremni'", komentar je bio Zorana Kesića na interakciju sa Žan Kold Junkerom.

"Mi svi imamo utisak da je arogantan, ali vidiš kad ga štipneš za guzu..", dodao je Damir Nikšić. "Štipni čoveka za guzu da vidiš kakav je", dodao je Kesić.

Izvor: N1

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Poca

Sjajno.Prava stvar za lepo raspoloženje.RTS me je smorio u Novogodišnjoj noći.

1 0

Crvenkapa

Najsmesnije ste izostaviti a i nebi moglo da stane u samo jednu emisiju, naročito biseri iz skupštine ...

2 0

Lepo vreme

Ja bih volela da ova emisija bude svake nedelje a ne jednom godišnje. Ovo je predobro i prelepo. Hajde, hajde N1

26 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo