Još 50 buradi s opasnim otpadom pronađeno u Obrenovcu

Još 50 buradi s opasnim otpadom pronađeno u Obrenovcu Izvor: N1 (screenshot)

Policija je u ataru obrenovačkog sela Vukićevica danas pronašla još 50 buradi u kojima je, kako se sumnja, nalazi opasan otpad, prenele su Večernje novosti.

Ta nova ekološka bomba otkrivena je na imanju Zorana Markovića, vlasnika firme "Nitor trans", koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, u saradnji sa MUP i Ministarstvom za zaštitu životne sredine, u četvrtak na njegovoj parceli, takođe u Vukićevici, otkrili 25 tona kancerogenog industrijskog otpada.

Današnji pronalazak buradi sa opasnim otpadom usledio je nakon što je i u petak u Velikom Polju, kod Obrenovca, na placu u vlasništvu preduzeća "Sević DOO", otkriveno oko 100 buradi, za koje se, takođe, sumnja da sadrže izuzetno opasne materije.

Meštani su policiji ispričali da je taj tovar dovezao pritvoreni Marković.

Reč je uglavnom o otpadnoj zauljenoj vodi za pranje rezervoara, ostacima gume, odnosno materijama koje sadrže visok procenat benzola i trihloretilena, koji su kancerogeni.

Tagovi: Obrenovac , Otpad

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kampanja?

Da nije to predigra za pokušaj otvaranja skladišta za otpadne materije ?Nešto mnogo niču burići ...

0 0

Sterija

Dvojica u crnom Audiju :“ Dobar dan domaćine “ “ Dobar dan , kojim dobrom?” “ Gazda , imamo neke buriće iz Bariča, malo smrde, pa bi negde da ih sklonimo ..” “ Iz Bariča? Ajde begaj , to bre neki otrovi!” “ Ma jok , prljava voda, masne krpe i to ..” “ Ama begaj bre s tim...” “ Ali čiča , to se plaća! 100 evrića za burića!” “ A jel? A koliko ih je ,a” “ Pa jedno dvaes-tries...” “ Alo bre , stovaraj oma ,idem oma da kopam..”

1 0

Liferant

Zadatak za N1: da li je taj otpad tu bio i pre poplave 2014? Ako jeste , da li je bio pod vodom . Ostalo domaštajte sami ....

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo