Banderas: Voleo bih da glumim u nekom od filmova Kusturice

Banderas: Voleo bih da glumim u nekom od filmova Kusturice Izvor: AFP/CHARLY TRIBALLEAU

Španski glumac Antonio Banderas izjavio je da mu je želja da igra Hamleta u pozorištu, ali i da bi voleo da glumi u nekom od filmova Emira Kusturice.

U intervjuu za Večernje novosti Banderas (57) je govorio i o svom poslednjem filmu, trileru "Crni leptir" Brajana Gudmena.  

"Oduševio me je mračan prihološki pristup… 'Crni leptir' je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom", rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima "Atentatori", "Intervju s vampirom", "Desperado", "Filadelfija" , "Maska Zoroa".  

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želeo da igra Šekspirovog Hamleta.

Povodom nagarde Oskar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su "kvalitet i prestiž sasvim dve različite stvari".

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsećaju na španske, da "imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata".

"Uživao sam da gledam 'Dom za vešanje' i 'Arizona drim'… Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima", dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara.  

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Uskok

Fora je što bi on da glumi Hamleta, jes’ al’ u Mrduši donjoj. Pa Hamlet je danski princ, dvadeset i kusur godina star, a Banderas ima 50+, dakle mogao bi glumiti Hamletovog ćaću duha. Jok Hamleta.

28 18

Dragisa Sekulovic

Voleo bi ti da glumis kod bilo koga ,. 15 godina nisi snimio nista !

11 38

Keep light

Kusto zovi ga. Šta čekaš? Pazi samo neku curu da ti ne mazne.

25 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo