Stojanović: Čekaju nas ružne scene na izborima u Beogradu

Stojanović: Čekaju nas ružne scene na izborima u Beogradu Izvor: N1

Doktorand FPN Boban Stojanović rekao je da očekuje "ružne scene" na izborima u Beogradu, posle lokalnih izbora u Pećincima i događaja koji su ih pratili. On je rekao da predsednik Aleksandar Vučić sigurno neće napustili politiku po isteku mandata, a da možda posle ustavnih promena neće biti predsednik ili premijer već - kancelar.

"Izuzetno se plašim kako će izgledati beogradski izbori. Ako imate onakvu atmosferu u Pećincima gde je pitanje da li će SNS imati 75 ili 65 odsto glasova, da li možete da zamislite šta će se dešavati u Beogradu u kome će definitivno izbori biti neizvesni i gde može pet ili deset hiljada glasova da odredi ko će imati veći broj odbornika i famoznih 56 da formira vlast u gradu. Apsolutno me plaši šta ćemo imati u Beogradu", rekao je Stojanović u Novom danu.

Vučić možda po isteku mandata bude - kancelar.

 On je dodao da očekuje da će sve ono što se dešavalo u Pećincima biti na mnogo višem nivou u Beogradu i da se mogu očekivati "jako ružne scene", veliki problemi sa zakonom i "krivične stvari koje su potpuno zabranjene".

Stojanović je rekao da ipak, sa druge strane, u Beogradu to jeste teže izvesti, ali da su naprednjaci u kampanji već mesecima.

On je oceno i da se postupkom protiv studenata na prekršajnom sudu zbog organizovanja protesta protiv diktature nakon predsedničkih izbora, šalje poruka upozorenja svima kojima bi palo na pamet da organizuju slične proteste uoči martovskih izbora.

"Da pošalju poruku da prate, znaju šta se dešava i na nekin način ćete da odgovarate zato što ste protestovali. To je jasna poruka… da pazite šta radite.. da stranka posmatra sve koji se usude da kritikuju vlast", kazao je Stojanović.

Vladajući ne bi voleli posebno i pred beogradske izbore, kaže, da imaju problema sa nekim protestima, na primer zbog jelke, fontane.. i pokušaće da umanje značaj toga i uplaše ljude da ne izađu na eventualne proteste.

Komentarišući događaje iz godine na izmaku, Stojanović je povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića da se verovatno neće ponovo kandidovati kada mu istekne mandat 2022, rekao da je lider SNS više puta davao takva obećanja pa se kasnije demantovao i da ćemo možda posle ustavnih promena imati drugačiji politički sistem pa neće ni biti potrebno da se kandiduje.

"Konstantno smo u najavama izbora, on ostaje u tezi da je tu gde je i i da se ništa neće promeniti, ali kad dođe do toga, promeni se stavovi. Možda se predsednik više neće birati na izborima, slede ustavne promene, pa bih pre tražio u toj rečenici poruku da ćemo ići na vrstu promene političkog sistema, pa ćemo 2020. možda imati kancelarski sistem. Zaista neće biti predsenik ni premijer, možda će biti kancelar. Ali siguran sam da neće napustiti politiku 2022. i samostalno otići", kazao je.

Izvor: N1

Komentara 72

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Djokica

Koliko vidim samo dok prodju bozicni praznici bice protesa na pretek.

17 116

Marija

Normalno je da se treba boriti za svaki glas jer svaki gradjanin ove drzave je bitan a ne samo da se dodje na vlast pa ko pita narod posle.

2 93

Emilija

Da li tako pise u kremanskom prorocanstvu ?!

11 94

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo