Slovenačka policija presrela hrvatske ribare

Slovenija nije zabeležila nijedan veći incident prvog dana kako je preuzela suverenitet nad Piranskim zalivom, prema odluci međunarodne arbitraže koju Hrvatska osporava.

Izvor: N1

Stalni arbitražni sud u Hagu dodelio je u junu Sloveniji više od dve trećine Piranskog zaliva ne bi li se okončao spor koji traje od raspada SFRJ.

Sud je odredio da odluka stupi na snagu u subotu. Međutim, Hrvatska koja polaže pravo na polovinu zaliva, odbacila je arbitražnu odluku.

Jutros su u slovenačke vode ušla tri hrvatska ribarska broda u pratnji patrolnog čamca hrvatske policije. Kada su identifikovani, pozvani su da napuste područje, pod pretnjom novčane kazne.

Hrvatske vlasti su navele da su ti brodovi skupljali mreže postavljene u petak i da su otišli čim su završili posao.

"Nadgledamo slovenačku pomorsku teritoriju i savršeno kontrolišemo situaciju", rekao je funkcioner slovenačkog ministarstva unutrašnjih poslova Bostjan Sefič.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Svedok

Bogami, svaka vest iz tog zaliva mi prija! E, kada se setim, ludi Srbi hteli su na Trst, kako bi pomogli slovenskoj braci... Hrvatima smo precutali, vesanja i streljanja u Velikom ratu. Dobili su Istru, nicim zasluzenim. Sada, neka reze jedni na druge, dok se Nemcima ne smuci!

2 1

Demir

Ah, da , cujem da i Slovenci i Hrvati porobljavaju Jadransko more!? Zato se valjda i svadjaju oko plodova svoga rada!?

1 0

Ponovo

Granica između Hr i Slo ne da postoji, nego se čeka na njoj duže nego između Srb i Hr.. Toliko o njihovim prijateljskim odnosima

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo