Biciklisti održali "opelo" za obećane staze u Beogradu

Biciklisti održali "opelo" za obećane staze u Beogradu Izvor: N1

Uz uobičajnu grupnu vožnju pod nazivom "Kritična masa", tokom koje se biciklisti Beograda svake poslednje subote u mesecu voze gradskim ulicama, ove subote udruženje "Ulice za bicikliste" organizovalo je i protest ispred Skupštine grada.

Želeli su, kažu, da performansom i, kako kažu, opelom za biciklističke staze, da ukažu na to da gradske vlasti ne poštuju obećano.

Iako su najavljivale 120 kilometara staza u prestonici od toga se, kažu bicikisti, izgleda odustaje, o čemu svedoče i poslednje odluke gradskog parlamenta.

Izvor: N1

Komentara 37

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Snajper

Neki gradovi preko bare to rese ovako: Skinu jednu traku za automobile i podele je na dva dela. Jedan deo postane parking za automobile, a drugi deo traka za bicikliste. Na taj nacin vozaci su dobili vise parking mesta, pesaci prohodne trotoare, a biciklisti zasticene staze, jer im se staze nalaze iza parkiranih automobila. U isto vreme, obnove se sine za metro i ubaci dodatni broj autobusa, pa javni prevoz postane manje natrpan i atraktivniji za mnoge stanovnike. Pa tako manji broj automobila u spicu pomaze da se ne smanji protocnost saobracaja. Pozdrav iz Chicaga

2 0

Demir

Tacno je da dosta biciklista ne postuje saobracajne propise ali nisu oni krivi! Kriva je policija jer ne postoji na gradskim ulicama. Sva policija je na terenu gde u seoskim sredinama presrecu vozila i deru vozace od kazni za prekoracenje brzine od 1 km na sat! Sva Niska saob policija je po Prokuplju, Aleksincu i tu ih ima za izvoz. Slazem se da treba kaznjavati bicikliste zbog krsenja saob propisa samo dajte im vise biciklistickih staza kao recimo u Novom Sadu!

10 2

journalist u mirovini.

Stvarno je iznenadjujuće i budući zadatak,Siniše Malog da napravi bicikl.-staze,jer bez toga ovaj narod ne može da živi! Da ti što prave opelo,ovde u Beloj Crkvi to ne mora, jer direktor J.P."Komunalca" politilog ,koja je na toj dužnosti dva puta po 6 meseci kao V.D.napravila biciklističku asvaltnu stazu dugu 5km. od Bele Crkve do susednog sela Vračevgaj.Ovde ni jedan direktor nije izabran konkursom,kako nalaže zakon,već su svi na V.D.!Vladajuća partija je SNS,koja je birala odbornike u pozorištu,jer nije dala ostalim bivšim odbornicima da udju u opštinu,jer su ih tukli privatni bezbednjaci!Bilo je guranja, tučnjave,dok su policajci na pristojnoj udaljenosti sve to izdaleka posmatrali,ali po naredbi odozgo,- nisu reagovali!

5 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo