U Hrvatskoj na trežnjenju jedanaestogodišnji dečak

U Hrvatskoj na trežnjenju jedanaestogodišnji dečak Izvor: Pixabay.com
Ilustracija

Poslednjih godina sve je više maloletnika otrovanih alkoholom u vreme praznika, piše Glas Slavonije i navodi da je u Kliničko bolničkom cnetru u Osijeku, na trežnjenju bio jedanaestogodišnji dečak.

Pijani tinejdžeri završavaju na Odeljenju intenzivnog lečenja na pedijatriji, navodi list i dodaje da je u decembru 2016. godine u osiječkoj Klinici zbrinuto šestoro maloletnika otrovanih alkoholom.

"Uglavnom je reč o dečacima prosečne starosti od 15 do 16 godina, a najmlađi pacijent bio je star 11 godina", rekla je lekarka Nikolina Arambašić.

Stanje u kojem deca stižu u bolnicu zbog trovanja alkoholom krajnje je zabrinjavajuće, a sva deca se zbrinjavaju u prisutnosti roditelja

Uglavnom su dovezeni kolima hitne pomoći, poremećene svesti, niže telesne temperature, u nekim slučajevima uprljani blatom ili ispovraćanim sadržajem.

"Roditelje obavestimo telefonski da je njihovo dete kod nas ili nam u tome pomognu policajci", rekla je ona i dodala da većina roditelja prvo reaguje iznenađenjem ili zabrinutošću, a potom često 'razgovaraćemo kad dođemo kući', ponekad celu situaciju stave u kontekst "i mi smo bili mladi".

Tagovi: Alkohol , pijanstvo , Hrvatska

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

I td...

Rodila sljiva.

6 0

Gvozden

kad je pre poceo..? pa nije jos nova godina...

13 0

Брат По Бабине Линије

Има их и у Србији,не секирајте се! Итекако! Зато,прво погледајмо у своју кућу,Мани Хрватску.

49 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo