Lončar: Za tri godine bićemo lider u regionu u zdravstvu

Lončar: Za tri godine bićemo lider u regionu u zdravstvu Izvor: N1

Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija za tri godine u zdravstvu biti lider u regionu, ukoliko zdravstveni sektor nastavi da jača i da se razvija kao 2017. godine.

Lončar je za televiziju Pink istakao da su u četvrtak obavljene prve operacije u Kliničkom centru Niš, koji je otvoren 17. decembra, i dodao da naredne godine predstoji i završetak kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

On je rekao da je u poslednjih godinu dana nabavljeno 15 akceleratora, i da će do proleća biti instalirano još pet tih aparata.

"Cilj je da imamo jedan aparat na 250.000 stanovnika, kako građani ne bi čekali na terepiju i imali šansu za život", rekao je Lončar.

Na pitanje koji su bili najveći poduhvati srpskih lekara u ovoj godini, ministar je rekao da su to transplantacija materice, napravljeno i ugrađeno veštačko rebro, kao i složene operacije s rukom i šakom.

"Želim da zahvalim svim medicinskim i nemedicinskim radnicima, verujem u te ljude, znam šta mogu i ako nastavimo ovako za tri godine bićemo lideri u regionu u zdravstvu", poručio je srpski ministar zdravstva.

Komentara 231

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pitanje

Pitala bih dotičnog, ali iskreno i pošteno da nam kaže: da li on STVAAARNO veruje u to što kaže?

5 0

del boj

Zdravstvo u Srbiji uspelo je, drugu godinu zaredom, da bude najgore u Evropi i u teškoj konkurenciji, još jednom iza sebe u ovoj kategoriji ostavi čak 34 države. Svi koji prate sport znaju da je na bilo kom takmičenju najteže odbraniti titulu, jer je tada snaga svih konkurenata usmerena ka vama. Ipak, naše zdravstvo uspelo je da marljivim radom uspešno odgovori na napade Rumunije, Letonije, Poljske i Bugarske, koji su činili sve što je u njihovoj moći da nas skinu sa trona. Kao što kaže ministar Lončar, nezahvalno je unapred obećavati pobedu, ali zasigurno je da imamo velike šanse da naredne godine u ovo vreme proslavimo treću titulu u nizu, što do sada nikome nije pošlo za rukom.

4 0

Kosta Todorović

HIV pacijenti se još uvek leče zastarelim terapijama, u trošnoj zgradi koja bi trebalo da se sruši, istovremeno Klinički centar Srbije koji bi trebalo da zameni većinu starih zgrada sadašnjeg kompleksa kao najreprezentativnija zgrada srpskog zdravstva zvrji nedovršena i prazna. Samo jedna perspektiva.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo