Opozicija u najmanje pet kolona na predstojećim izborima

U redovima opozicije formirana je još jedna predizborna koalicija. Demokratska stranka i Nova stranka odlučile su da na izborima nastupe zajedno, a kako kažu, ostaju otvoreni za one koji žele da im se priključe. Lider demokrata Dragan Šutanovac ne otkriva ko bi im mogao biti partner.

Izvor: N1

Dva imena jedne izborne liste već su ispisana. Dragan Šutanovac i Vesna Rakić Vodinelić. On je predlog Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, dok će ona ispred Nove stranke na čelo buduće zajedničke liste. Neće biti kandidatkinja za gradonačelnicu, uprkos ranijim najavama predsednika Nove stranke Zorana Živkovića.

"Ja sam to više puta rekla, ja sebe nikada nisam smatrala kandidatom za gradonačelnicu, ja sam samo rekla da ostajem prva na listi i kao što vidite ostajem prva na listi", kaže Vesna Rakić Vodinelić.

 To što je jedan dogovor uspeo, znači da je jedan drugi propao - onaj koji su demokrate vodile sa svojim bivšim predsednikom Draganom Đilasom, uprkos tome što su, kako kažu, to bili uspešni razgovori. Ipak, to što nema predizborne saradnje, ne znači, kaže Šutanovac, da neće biti postizborne.

"Ono što je jedino izvesno jeste da ova koalicija neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom i onima koji danas vode Beograd. Za nas će pobeda na ovim izborima biti upravo da opozicija osvoji većinu i naravno da ćemo sarađivati sa onima koji su danas opozicija, a ne s onima koji danas ruše naš grad", kaže Dragan Šutanovac.

Ne otkriva, da li se među potencijalnim predizbornim partnerima krije i stranka Borisa Tadića koja još ne saopštava s kim će na izbore. Oni koji su se izasnili da će uz Dragana Đilasa, novoformiranoj koaliciji žele uspeh na izborima.

"Ne vidim to kao umanjivanje bilo čijih šansi. Još jednom ću ponoviti naš drugi princip za saradnju - cilj opozicije mora da bude rušenje ove štetočinske vlasti, a ne međusobno pozicioniranje i prevlast. Želim im sve najbolje i verujem da ćemo se naći na kraju puta, u oslobođenom Beogradu i oslobođenoj Srbiji", smatra Saša Janković.

Takozvana proevropska opozicija, kako sada stoje stvari, putovaće u najmanje pet izbornih kolona - dve čije okosnice čine Dragan Đilas i Dragan Šutanovac, dok će, bar za sada, Dosta je bilo, LDP i Aleksandar Šapić izbornu sreću okušati samostalno.

Komentara 47

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

FotoPress

Mlade neukaljane ljude.Samo dve stranke OSTALE ukinuti .

0 0

Уз Божију помоћ

Уз Божију помоћ ће свака колона проћи 5% , па да имамо проевропску власт у Београду, без бахатих , корумпираних и примитивних соцјалиста, напрдњака и назадњака !!

33 3

Ivan

Samo DJB ovi ostali su vidjeni dve decenije i vise i svi znamo kavi su bili.

24 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo