Kreću Četiri skakaonice, Frajtagu prve kvalifikacije

Kreću Četiri skakaonice, Frajtagu prve kvalifikacije Izvor: Adam Pretty/Getty Images

Nemački ski skakač Rihard Frajtag ostvario je najbolji rezultat u kvalifikacijama za prvo takmičenje turneje Četiri skakaonice u nemačkom Oberstdorfu.

Frajtag, trenutno prvoplasirani u Svetskom kupu, na najbolji mogući način je iskoristio ulogu favorita pred start Novogodišnje turneje, pošto je kvalifikacije završio sa 148,1 bodova.

Drugo mesto, sa šest bodova manje, zauzeo je Japanac Juniširo Kobajaši, dok je treći bio aktuelni osvajač Svetskog kupa Štefan Kraft.

Frajtag je poslednji skakao i profitirao je zbog kompenzacije zbog vetra, za razliku od Kobajašija i Krafta, koji su na redu bili nekoliko minuta pre njega. Od najbolje trojice, najduži skok je imao Japanac, za pola metra duži od Kraftovog, a dva i po metra od Frajtagovog. Najdalje je leteo Norvežanin Johan Andre Forfang – do 140 metara, ali kompenzacija zbog vetra nije bila na njegovoj strani.

Da dvojica Nemaca budu među prvom četvoricom postarao se Karl Gajger, a sledili su ga Forfang, David Kubacki iz Poljske i Slovenac Peter Prevc, koji su podelili šesto mesto. Prvu desetoricu kompletirali su Štefan Laje iz Nemačke, Japanac Rjoju Kobajaši i još jedan domaći takmičar Markus Ajsenbihler.

Skokovi u Oberstdorfu na programu su u subotu od 16.30. Dva dana kasnije, turneja se seli u Garmiš-Partenkirhenu, a potom slede takmičenja u Austriji – u Insbruku 4. januara i Bišofshofenu naredne subote.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miloščina

E, ove sezone navijam za Japanca, k'o da je naš!

7 0

* Sva polja su obavezna