Šutanovac: Pitajte ostale kad su se razočarali u Vučića

Šutanovac: Pitajte ostale kad su se razočarali u Vučića Izvor: N1

Predsednik DS Dragan Šutanovac, nakon što je objavio da će biti zajednički kandidat DS i Nove stranke, kaže da je opozicija u obavezi da, posle izbora, udruži mandate i pobedi SNS. Smatra da je to moguće čak i kada bi Aleksandar Šapić ušao u koaliciju s naprednjacima. "Ne planiramo saradnju s Vučićem, a ostale pitajte kad su se razočarali u njega".

Šutanovac je rekao da više od 6 meseci zastupa tezu da na "beogradskim izborima imamo ideološku potku". Mi smo danas ozvaničili jednu socijaldemokratsku, građansku kolonu, rekao je navodeći da su PSG i Dragan Đilas, sa Narodnom strankom - desna, narodna kolona. 

Šutanovac je naveo da će kolona koju predvodi DS biti impozantna, a da su u nju dobrodošle sve socijaldemokratske stranke. Imaćemo i ljude koji su nestranačke ličnosti i neke javne ličnosti, naveo je i dodao da očekuje da će početkom januara znati ko bi mogao u kolonu od političkih subjekata.

Na pitanje da li misli da je dobra odluka da opozicija ide u više kolona, umesto da bude ujedinjena, lider DS kaže da ona nije ujedinjena od samog starta. Ali dodaje da veruje da će dve kolone - centar levo DS i Nova stranka i centar desno (PSG, Đilas) imati više glasova od vladajuće koalicije.

Navodi da je siguran da ima ljudi koji bi glasali za DS, a ne bi za Narodnu stranku ili obrnuto. I dodaje: "Mi smo u obavezi da, nakon izbora, udružimo svoje mandate i pobedimo SNS".

Ponovio je da DS ni sa kim ko je u vlasti neće praviti koaliciju, da žele opozicioni blok, koji bi, prema njegovim procenama, dobio preko 50 odsto.

Ja sam sa gospodinom Jankovićem prošle godine u ovo vreme pravio potpuno drugačije dogovore i meni je žao što je PSG letos prekinuo saradnju, naveo je. Od nas je traženo da stanemo iza nekoga, a ja sam rekao da mi više nećemo da stajemo iza nekoga, nego da idemo jedni uz druge, navodi lider DS dodajući da to drugima nije odgovaralo.

Uspeh koji je mnogo važiji od bilo koje pojedinačne liste, to je da svi iz opozicije imamo veći broj mandata, preko 50 odsto birača i mandata od suprotne koalicije, SNS i stranaka oko njega, kaže.

Promeniti BusPlus, komunalnoj policiji oduzeti pendreke i lisice

Navodi da su to realna očekivanja. "Beograd je spreman za promene, nalazi se u kolapsu, urbanisitčkom haosu, saobraćajnom kolapsu..." Ističe da je prestonica od grada kulture postala grad primitivizma i estrade.

Govoreći o programu DS za Beograd, kaže da on ima socijalnu komponentu, da će videti ko su ugroženi građani, da poseban program prave za kulturu, urbanizam... Šutanovac je naveo plan da gradske finansije budu transparentne, online, da se u svakom trenutku vidi gde ide novac, a naglašava i besplatne knjige za đake, planove da svako dete ima tablet i da "skida" knjige na njega, da se subvencionišu deca koja nisu dobila vrtić...

Dušan Mladenović, profesor na Saobraćajnom fakultetu, radiće na program koji će se baviti saobraćajnim  gužvama, navodi.

Šutanovac ističe da BusPlus mora da se promeni, i ocenjuje da je gubitak koji ima GSP potpuno nerealan. Komunalnoj policiji ćemo oduzeti i lisice i pendreke, navodi.

Nećemo voditi skupu kampanju, nemamo veliki novac, niti možemo u medijima da budemo, bićemo na terenu, rekao je lider DS.

U Beogradu imamo potpunu kontrolu na izbornim procesom, kaže Šutanovac i navodi da će uraditi sve da sačuvaju glasove. Ne mogu da kažem da će biti besprekorna kontrola, ali u Beogradu imamo 30.000 članova, a potrebno 1.000 za kutije, siguran sam da će biti aktivista koji će ih čuvati, navodi.

DS se konsolidovala, izveštaj o blokadi računa nije za javnost

Ocenjuje da se stranka konsolidovala, da je bila u propadanju od 2012. do 2016. godine. Politika DS je sada jasnija, rekao je govoreći o rezultatima koje je DS postigla na lokalnim izborima protekle nedelje, naročito u Negotinu, gde je dobila nešto više od 14 odsto...

Na pitanje o blokadi računa i izveštaju koji je najavio da će biti urađen do početka decembra, Šutanovac je rekao da je to intereni nalaz koji nije ohrabrujući, ali da nije ni za javnost.

Za kampanju se otvaraju novi računi i tu ćemo animirati naše članstvo, a najveće je u Beogradu, kaže. Neće to biti skupa kampanja, ja se uzdam u naše aktiviste i volontere, dodaje uz ocenu da "svi drugi imaju više novca", ali da će DS ići na teren.

"Meni nije ideja da Vesna Rakić Vodinelić bude neko ko stoji iza mene, profesorka dr Vesna Rakić Vodinelić će stajati uz mene i ja uz nju", rekao je predsednik demokrata.

Mi nismo imali nikakvu saradnju s Vučićem, a sve ostale zapitajte da li su imali neko iskustvo sa Vučićem, i kad su se razočarali u njega, naveo je. "Ne planiramo nikakvo iskustvo s Vučićem, ni saradnju, i nismo doživeli nikakavo razočaranje u Vučića".

DS je institucija koja će opstati i nakon Dragana Šutanovca, kao i nakon svih ostalih, mislim da građani žele jednu jaku, pouzdanu stranku koja ima rešenja i nudi doslednost, a to je Demokratska stranka, navodi lider te partije.

"Potpuno je neprirodno da DS koja deluje na teritoriji cele Srbije, očekuje da će se pojaviti neki pojedinac iza koga mi treba da stanemo, pa da vidimo ko je u tom redu koji... Ja sam očekivao da stanemo zajedno, s DS, pošto s epokazalo da je jedini ozbiljan faktor na celoj teritoriji", istakao je. Žao mi je što se kolege iz opozicije, kada ovo kažem ljute, ali to je fakat, dodao je.

Na pitanje da li bi eventualnom postizbornom saradnjom s Đilasom, mogli da pobede eventualni savez Aleksandra Šapića, za kog kažu da bi mogao da bude "jezičak na vagi", i SNS-a, kaže da opozicija ima šanse i u tom slučaju. "A ukoliko se stvore uslovi, možda se dogovorimo i sa Alekasndrom Šapićem", navodi.

Šutanovac je naveo da tokom pregovora neće da ih vodi sujeta, već interes građana. Dodao je da je to DS pokazala time što je prva na listi Vesna Rakić Vodinelić, kandidatkinja Nove stranke.

Celo gostovanje pogledajte u videu:

Izvor: N1

Komentara 41

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Djekson

Šuntanovac dosta Šepurenja od Televizije do Televizije i mi cemo onako mi cemo ovako Dajte nesto Konkretno sta cete Uraditi koji su vam Planovi za Beograd kako resavati Probleme Ovako ne vodi Nicemu Ocigledno iz ovog vaseg Ponasanja Vi samo zelite da se Dokopate vlasti A Gradjanima nista ne Nudite To se kaznjava

6 1

NAŠA RAKOVICA

Šutanovac: “Pitajte ostale kad su se razočarali u Vučića” A u opštinskom odboru DS Rakovica muk!

51 2

Vinsent

Dosta je bilo,Dveri,Ne davimo BGd,Beli ce uzeti 10%-15% I uz Djilasa I ostale uzimaju vecinu u BGD..samo narode pokrenite sve,omladinu,komsije..

14 119

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo