U Obrenovcu pronađeno zakopanih 20 tona opasnog otpada

U Obrenovcu pronađeno zakopanih 20 tona opasnog otpada Izvor: N1Iinfo

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je na području Obrenovca pronađeno 20 tona opasnog otpada, zakopanog na privatnoj parceli, koji je mogao, kako kažu, da izazove ozbiljne posledice po životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Ministarstvo zaštite životne sredine informisano je od Bezbednosno-informativne agencije i Osnovnog javnog tužilaštva Obrenovca da je na području Obrenovca, na privatnoj zemljišnoj parceli obavljen uviđaj i tom prilikom pronađena protivzakonito zakopana količina od 20 tona opasnog otpada, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osnovano se sumnja da je reč o opasnom otpadu koji je visoko toksičnog dejstva i koji može da izazove ozbiljne posledice po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet.

Ministarstvo je najavilo je da će više informacija o tome kakav je otpad zakopan, ko je to uradio i kako je izbegnuta ekološka katastrofa sutra objaviti ministar Goran Trivan koji će zajedno sa nadležnim državnom organima obići parcelu na kojoj je pronadjen toksični materijal.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Op

Ma opušteno,sve će to ekektrana preraditi...

20 68

baba

najzad i vi nesto radite. a koliko je tona istog tog smeca otislo kroz dimnjake. a sta cete sa glifozatom?

41 83

Bambi Gutović

Glifosat je potpuno bezopasan ako se postuje period karence

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo