Godina na IMDb - dominacija produkcija sa Zapada

Godina na IMDb - dominacija produkcija sa Zapada Izvor: Promo

Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini na internet stranici IMDb, pa su i najveće ocene posetilaca pripale filmovima iz tog dela sveta.

Tako je "Dankirk", reditelja Kristofera Nolana o savezničkim snagama na obali Engleskog kanala u Drugom svetskom ratu - u samom vrhu. 

Tu je i nastavak kultnog filma "Blejd raner" Ridlija Skota, koji je sada režirao Denis Vilenev. Specijalni efekti jako su pridoneli popularnosti filma. Malo iznenađenje predstavlja visoka ocena animiranog filma "Koko" Lija Ankrika. To je muzička priča sa meksičkom tematikom.

Naravno da je i "Poslednji Džedaji" iz serijala "Ratovi zvezda" među najbolje plasiranim filmovnma po ocjenama na IMDb.

Filmski kritičari upozoravaju na izostanak umetničkog, odnosno autorskog filma, iz kruga visoko ocenjenih ostvarenja na IMDb, kao i filmova izvan zapadanog filmskog prostora. 

To se objašnjava nastavkom tertiranja filma kao "zabavne robe" i igranjem moćnih distributera na, uglavnom, lake teme koje opuštaju gledaoce ili veličaju zapadni, odnosno američki način života, što je već nekoliko decenija globalni trend - navode filmski portali.

Izvor: Youtube/Warner Bros. Pictures

Tagovi: film , filmovi

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kostica

Obožavalac sam SW, ali brate posledjneg džedaja jedva odgledah. Ništa me nije zadržalo osim nostalgije. Priča je dobra, ali je predosadno urađena. Imam utisak da su cele sekvence reciklirali, realno ničeg novog čak ni tehnološki, sve je isto kao pre 50 godina. Svaka čast na neverovatnom jubileju, ali to je sve. Jedina svetla tačka je epizodica Benisija del Tora.

1 0

meda

IMDB ?... merodavno i nepistrasno ? ... po njima je "The Shawshank Redemption (1994)" najbolji film svih vremena... pogledajte sami njihovu top 250 listu, i biće vam sve jasno.

1 13

Tako

Najbolji film u 2017. godini je bez dileme American made.

0 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo