Harli Dejvidsonu pada prodaja, otvorili 60 akademija vožnje

Harli Dejvidsonu pada prodaja, otvorili 60 akademija vožnje Izvor: REUTERS/Gary Cameron

Američki proizvođač motocikala Harli-Dejvidson sve više stavlja akcenat na širenje obuke budućih vozača motora, u nameri da privuče više kupaca usled pada prodaje i jer su mu klijenti sve stariji.

Kompanija sa sedištem u gradu Milvokiju pokrenula je "akademije vožnje motora" 2000. godine.

Na početku je bilo 50-ak akademija u SAD, danas ih je 245, a kursevi traju tri ili četiri dana, navodi Asošiejted pres.  

Oko 60 akademija otvoreno je posle 2014. godine, navodi kompanija.  

U prvih devet meseci ove godine Harli-Dejvidson je prodao 124.777 novih motocikala, dok je u istom periodu prošle godine prodat 135.581 motor.  

Vlasnici motocikala te kompanije sve su stariji. Oko 46 odsto vozača motora ima više od 50 godina, a svega oko 10 odsto ima između 30 i 34 godine, pa je obuka jedan od načina na koji Harli-Dejvidson pokušava da privuče nove generacije bajkera.  

Smanjena prodaja pogađa čitavu industriju motocikala, a svetla tačka za kompaniju je činjenica da ona još kontroliše 53 odsto tržišta.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

baaj

dokle god se kod nas bude placala registracija cele godine za nesto sto mozes da vozis 4-5 meseci od toga 1 da se ne smrzavas...prodaja motorcikala ce biti mala

4 0

Bane

Harli kao stil i filozofija života, način življenja, napraviću analogiju sa Apple; iphone i još neke brendove koje neću da spomenem imeju indentični marketinški potpis a to je da su skupi. Ne sporim da ima kvaliteta, inovacije ili doživotne garancije kao kod nekih proizvoda primer ranci Osprey. Stvar je kompromisa ko je zapravo spreman i u mogućnosti da žrtvuje svoj standard na uštrb svih egzistencijalnim prioriteta koje nam se nameću svaki dan sa niskim standardom. Harli ne može da vozi svako dok sa tim novcem možeš da središ koliko toliko sebi život. Tu su emisije štetnih gasova, novi zakoni koji će takodje uticati na prodaju motora...

5 0

Zicer

Motor za peglanje kompleksa

3 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo