Izraelci osmislili narukvicu koja smanjuje bol tokom migrene

Izraelci osmislili narukvicu koja smanjuje bol tokom migrene Izvor: N1info

Izraelski naučnici napravili su narukvicu koja smanjuje bolove tokom migrena.

Narukvica "Nerivio Migra 1", koja emituje električne signale, može da postane efikasan tretman za lečenje migrene. Uređaj se stavlja na nadlakticu tokom prvih nekoliko minuta napada i može da prepolovi simptome, pokazuje izraelska studija na 70 pacijenata. 

Novi uređaj nosi se ispod rukava. Ima flaster veličine kreditne kartice, koji sadrži elektrode, bateriju i kompjuterski čip, prikačen za traku koja ide oko ruke. Kada počne napad migrene, korisnik može da aktivira elektro-stimulaciju korišćenjem aplikacije na mobitelu. Tako se prilagođava jačina stimulacije. 

Naučnici sa Tehničkog istituta u Haifi navode da narukvica blokira signale bola i sprečava ih da stignu do mozga. Sve je bazirano na ideji da bol u jednoj regiji može biti umanjen ili blokiran stvarima koje osećamo u drugom delu tela. 

Posle 20 minuta korišćenja, kod 64 odsto ispitanika bol je smanjen. Blagu ili nikakvu bol osećalo je 58 odsto ispitanika. 

Sledi novo testiranje u bolnicama na većem broju ljudi. Rani rezultati su vrlo obećavajući, potvrđuju i sa "Kraljevskog koledža" u Londonu, a prenose naučni portali.

Tagovi: migrena , Izrael , narukvica

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bojan

Izraelci, jedna od najnaprednijih nacija.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo