Sindikat traži smenu direktora Namenske i završetak istrage

Sindikat traži smenu direktora Namenske i završetak istrage Izvor: N1

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su od nadležnih državnih organa hitno smenjivanje i penzionisanje Radoša Milovanovića, direktora fabrike "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana, kao i završetak istrage letošnje pogibije dvojice radnike tog vojnog preduzeća.

"Potpuno je neverovatno da je istraga o tragediji u toj fabrici nakon šest meseci još u nekakvoj 'predistražnoj fazi', što jasno ukazuje da postoji namera da se protokom vremena ceo slučaj zataška i zaboravi. Sumnjamo u to jer je 'predistražna faza' u Srbiji odavno termin opasne manipulacije, budući da javnost ni danas ne zna odgovore na pitanja poput - ko su 'fantomi' koji su rušili u beogradskoj Savamali", naveo je taj sindikat. 

U toj fabrici u Lučanima 14. jula je došlo do požara tehnološkog otpada, u kojem su teško povređena dva radnika. Jedan je umro dva dana nakon incidenta, dok je drugi radnik umro početkom avgusta na Vojnomedicinskoj akademiji. 

Sindikat je ocenio da je fabrika "Milan Blagojević" opasna i "tehnološki zastarela barutana za sticanje profita izvozničkog lobija na čelu sa Radošem Milovanovićem" i naveo da je taj čovek odavno morao da bude u penziji, ali da ga i dalje drže na čelu te fabrike kao, kako se navodi, "poslušnu marionetu". 

"Ko i zašto nastavlja da igra ruski rulet sa životima radnika i njihovih porodica u Lučanima je pitanje na koje će neko morati da odgovara kad tad", naveo je taj sindikat.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Klo

Ko dozvoljava da vojni penzioneri uživaju i penzije i plate. Dobili su stanove, letovanja, zimovanja, sve povlastice i šta još hoće. Najveći crv ove države. Svaka čast vojnicima ali vrh je zlo.

11 0

Perisa

Bruka, i sramota. Covek sa 74 god na vlasti, i iza sebe ima toliko nesreca i zrtava i nikad nije odgovarao, tolike mlade ljudske zivote, i sad na dete koje moze da mu bude unuka krenuo da unisti covek bez morala i karaktera.

15 0

Dobro Obavešten

Odavno je on u penziji kao i mnogo njih koji tamo rade po ugovoru o delu. Samostalni ili bolje rečeno "direktorov" sindikat razjuriti napolje i zameniti poštenim ljudima čiji će posao biti zaštita radnika i borba za bolje uslove rada, veća plata a ne zaštita direktora od radnika. Raskinuti spregu kluba i preduzeća . Ima tu dosta posla za tužilaštvo i sudove. Da radnom narodu jadnom svane .... t

26 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo