Muzej Nikole Tesle ove godine posetilo 120.000 ljudi

Muzej Nikole Tesle ove godine posetilo 120.000 ljudi Izvor: N1

Muzej Nikole Tesle u Beogradu ove godine je posetilo 120.000 ljudi, što je do sada rekordna poseta toj instituciji, saopštila je uprava grada.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić danas je obišla renoviranu konzervatorsku laboratoriju u kojoj se 10 godina obavlja konzervacija dokumenata iz Tesline lične arhive, koje je Unesko proglasio za deo programa "Pamćenje sveta".

"Može se sa priličnom sigurnošću oceniti da muzej danas ima najbolje moguće uslove za čuvanje u Srbiji, što je veoma značajno jer će se tako sačuvati zaostavština Nikole Tesle za buduće generacije", rekla je Jevtić.

Direktor muzeja Branimir Jovanović kazao je da je ova institucija organizovala izložbe u Sloveniji, Moskvi, Pertu, Sidneju, kao i u Šangaju.

"Mi smo jedini muzej iz Srbije koji je predstavljao zemlju na konferenciji 'Brismis' pre mesec dana u Pekingu, gde smo potpisali pismo o nameri organizovanja velike izložbe u Šangaju iduće godine. Uspostavili smo i dobre kontakte sa Muzejom istorije nauke u Oksfordu, Aleksandrijskom bibliotekom, pripremamo izložbu u Berlinu i japanskom gradu Hofu", rekao je Jovanović.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Op

120 000 Bugara.

7 2

Otto Swartz

Kakav muzej, stranci dolaze zbog rasvete

15 1

Iva

Biletarnica nema telefon, ne može da se plati karticom i više prostora zauzimaju kancelarije administracije muzeja nego sam muzej!

11 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo