Mali: Nisu imali zamerke na budžet, pa su izmislili jelku

Mali: Nisu imali zamerke na budžet, pa su izmislili jelku Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je novogošnja jelka iz 2016. godine bila skuplja od one kupljene ove godine i plaćena 12 miliona dinara i da se sada nalazi na Slaviji.

Kako je saopštila uprava grada, Mali je za televiziju Hepi rekao da ovogodišnja jelka ima garanciju na 10 godina, 18 metara, teška je tri tone, ima oko 80 kilograma aluminijumske podloge i 860 ukrasa.

"Potpuno je normalno da svaki evropski, svetski grad želi da ima što lepšu i višu novogodišnju jelku. Kupovina jelke nije trošak, već investicija, jer će trajati najmanje 10 godina... Želimo jelku od 18 metara, želimo da grad bude ukrašen i da nastavi da privlači turiste", rekao je Mali za televioziju Hepi, a saopštila gradska uprava.

On je dodao da firma "Kip lajt" koja je pobedila na tenderu, sa Beogradom posluje od 1999. godine i da ima "najviše zaključenih ugovora iz perioda prethodne vlasti".

Ta firma je time što je spornu jelku naknadno poklonila, pokazala da, "kao i svi Beograđani, voli svoj grad", rekao je gradonačelnik.

Mali je rekao je rasprava o novogodišnjoj jelki pokrenuta, jer opozicija nije našla ništa što bi bila zamerka na gradski budžet.

"Čitava priča oko jelke nastala je kada smo u Skupštini grada branili predlog budžeta. Tom prilikom su izneti neistiniti podaci vezani za cenu, kao i da je najskuplja na svetu", rekao je Mali.

Beograd će za doček 2018. godine imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svetu, koju građani plaćaju 83.000 evra i koja je postavljena tri dana pre nego je doneta odluka o dodeli ugovora, objavio je ranije portal Pištaljka.

Komentara 306

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

xdaxdc

I sta bi sa tim ? Nikom nista ? Niko nece odgovarati ? Pih

0 0

todor

Ti si u pravu mali u onoj meri u koliko bi bio spreman dati iz svog džepa za tu novogodišnju jelku , verovatno ništa.

0 0

Милутин Врањски

"Nisu imali zamerke na budžet, pa su izmislili jelku"! Очигледно је да сви патимо од колективне халуцинације, јер сви виде јелку само је не види мали. Ма ниси ти мали, ти си један велики...

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo