Palma delio pomoć, prijavilo se 2.000 porodica

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je priredio prijem za građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega za porodice sa više dece, starije i bolesne.

Izvor: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

"Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv 'bele kuge' ima efekat", rekao je Marković.

Marković je naveo da su za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki "infrastrukturni problem" jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je "rešena" još pre pet godina.

dragan marković palma Izvor: Tanjug/Dusan Aničić

"Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela", rekao je Marković.

"Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova".

"Poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište.

Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

"Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće", izjavio je on.

"Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana", rekao je Marković.

Komentara 96

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kgb sou

Samo vi ponizavajte sirotinju. Nekome od njih ce kad tad puci film i to bas usred nekog ovakvog perfomansa.

13 0

Baksuz

Etiopija je imala carski put jednom godišnje bi car Hajle Selasije prolazio automobilima sa svitom i pratnjom i duž puta bacao zlatne novčiće okupljenoj masi građana. Palma (car) bi imao veći odziv da baca novac okupljenoj sirotinji.

6 1

JaGODinac

Više niko ne spominje da je u jag najjeftinija voda. A tek porezi na imovinu što se povećavaju svake godine(ekspresno izglasani na sednicama). Djubre poskupelo 100%. Putni troškovi i jubilarne nagrade se ne isplaćuju radnicima. Nije ni čudo što ljudi nemaju novca.

9 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo