Više od 23.000 građana Srbije obavilo besplatne preglede

Više od 23.000 građana Srbije obavilo besplatne preglede Izvor: TANJUG/ DUSAN ANICIC

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, četvrtog dana akcije besplatnih pregleda, rekordan broj građana, njih 23180, obavilo preventivne preglede, do 16 časova, u nekoj od 98 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Rekordan odziv građana na preventivne preglede najbolja je potvrda da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Ta činjenica, kao i nekoliko hiljada građana kojima je dijagnostifikovano i prevenirano ozbiljno oboljenje, motiv su Ministarstvu zdravlja za nastavak preventivnih pregleda, navodi Ministarstvo i dodaje da će akcija biti nastavljena već sredinom januara.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S lobodan

Ostavite se vise jeftine propagande.Ako ste to uradili toliko za taj dan zašto su pune čekaonice zašto se čeka mjesecima za najbanalnije zahvate recimo operacija katarakte.I na kraju kako možete obaviti dijagnostiku za složenije bolesti.Pred svake izbore organizujete neku opsenu i kao bajagi veliku brigu za narod.

8 0

penzionerka

Volela bi cuti one ljude koji su prosli slicne"besplatne" preglede i ne daj Boze nasli su da od necega boluju.Dali su i sledeci pregledi,kontrole,skupljanje raznih rezultata bili besplatni i besplatno se izlecili mada nemaju knjizice ili zive negde gde je lekar u trecem selu .Nije dovoljno jednom iskoristiti priliku i cekati sledecu .

15 0

Penzioner

Zamislite, koji je kvalitet pregleda, recimo, 31 pregledanog pacijenta... NJIMA SU BROJKE GLAVNE, A SUŠTINA... da li lekar, moze za osam sati, kvalitetno pregledati toliko Pacijenata?

35 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo