Vajs se izvinio zbog seksualnog uznemiravanja

Vajs se izvinio zbog seksualnog uznemiravanja Izvor: REUTERS/Mike Segar/File Photo
Osnivača Vajsa Šejn Smit i Suroš Alvi na dodeli nagrada u Njujorku.

Uprava medijske grupe Vajs media (Vice Media), uspešnog producenta televizijskih magazina, izvinila se posle ankete lista Njujork tajms u kojem se otkriva "manir seksualnog uznemiravanja" u toj kompaniji.

Pozivajući se na izjave oko stotinu zaposlenih žena u toj grupi i onih koje su napustile grupu, Njujork tajms je naveo da je Vajs media postigao četiri vansudska poravnanja sa nekim zaposlenim kako bi se rešila "pitanja optužbe za seksualno zlostavljanje ili klevetu".

List je dodao da su isplaćene finansijske nadoknade oštećenim.

Više od 20 žena u dvadesetim i tridesetim godinama, reklo je da su bile žrtve ili uočile neprimereno seksualno ponašanje kolega, od prinudnih poljubaca do seksualnih ponuda.

Trojica zaposlednih su otpuštena, navela je medijska grupa koja se izivinila i priznala da je u nedostaktu uvodjenja internih pravila dosputila "muške seksističke manire".

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Hans

Vajs (Vice) je nekad bio pravi medij. U zadnje vreme od kako su poceli da se bave politikom i da promovisu neo liberalizam prestao sam da ih gledam. Steta, a imali su potencijal i respekt ljudi sirom sveta, danas su obicno propagandno sretstvo liberala. Dani kada su isli u severnu Koreju, Kolumbiju, istrazivali Isusa kultnog vodju u Rusiji... toga vise nema.

9 1

gandra

taj vajs je propaganda na nivou informera i pinka - misle da su mnogo "in"

23 5

Milan

Gledao pre neki dan reportazu o derbiju na Vice sports... sa sve mapom Jugoslavije bez Vojvodine i Kosova. Ozbiljan promasaj za ovu korporaciju. Da ne pricam o svedenom "kako mali Djokica zamislja" pogledu na zbivanja 90tih. Tako da imaju oni stosta da isprave.

37 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo