Da li se i kako država bori protiv huligana?

Da li se i kako država bori protiv huligana? Izvor: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Problem nasilja na sportskim događajima trebalo je da bude rešen Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama o kojem se u Srbiji pričalo od 2003. godine.

Četiri puta menjan, svakog puta nakon sve brutalnijeg nasilja, čini se da je zakon, umesto da reši problem stvorio dodatne nejasnoće i zakomplikovao borbu protiv nasilja u sportu.

Nakon nekoliko istaknutih slučajeva, zakon je ubrzo upao u lavirint neefikasnog pravosudnog sistema i postao, uprkos čestom osvežavanju, uglavnom mrtvo slovo na papiru i spisak lepih želja.

Da li je za (ne)sprovođenje zakona odgovorna država ili pravosuđe, ko nam je obećavao engleski standard na sportskim utakmicama i kako je tekla borba protiv huliganizma u Srbiji uz pomoć ovog zakona samo je deo tema kojima se bavi Istinomer u ovonedeljnom izdanju Amnezije.

Više o projektu možete pročitati ovde.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aja Vasil

Pa ne bori se nikako, i ne pada joj na pamet da se bori. Tačka. To nam poručuju svakodnevno, već godinama. Tačka.

8 0

ALEKSANDAR

O kojoj mi to drzavi pricamo, pa da li je to drzava koja ne sme da osudi haos na tribinama po kratkom postupku, da li je to drzava u kojoj kriminal radi sta hoce i kada se nesto desi onda se hvalimo po novinama kako se znalo za toga i toga kako ima podebeli dosije, kako je oumnjicen da je ubio ovoga ilionoga , kako valja drogu i sl. Sta se do sada cekalo , gde su ti ministri da podnesu ostavke ako nismo sposobni da presudimo zlocincima, kriminalcima, sramota , zato gospodo draga stranacki lideri svakojakog ubedjenja na izbore normalan svet izlazi u veoma malom broju, a za vas glasaju raznorazni batinasi i neobrazovani ljudi i grupe ljudi.

14 0

Predrag

Državi NE ODGOVARA borba protiv HULIGANA,jer vikali bi na stadionima:"VUČIĆU!!!",a to ne SME!!!!!

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo