Lončar: Dinar od alkohola i duvana - do 4 milijarde za decu

Lončar: Dinar od alkohola i duvana - do 4 milijarde za decu Izvor: N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da bi prihvatanjem inicijative za izdvajanje jednog dinara od prodaje alkohola ili duvana za lečenje retkih bolesti kod dece, moglo biti prikupljeno između 3,5 i 4 milijarde dinara što bi, kako je naveo, bilo dovoljno da se obezbedi terapija za 90 odsto te dece.

Lončar je novinarima posle obilaska radova na obnovi Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" kazao da do danas nije čuo da se bilo ko usprotivio toj inicijativi.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je izdvajanje jednog dinara od kupovine alkohola ili duvana za lečenje retkih bolesti kod dece "fantastična" inicijativa.

"Razmatramo sa Ministarstvom finansija kakav bi uticaj to imalo na budžet ali smatram da je u pitanju fantastična inicijativa", rekla je premijerka.

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mihajlo

Pozdravljamo Loncara i savetujemo da je bolje suzbiti drogu na ulicama i unistiti drzavnu sivu ekonomiju i onda ce biti para za sve.

5 1

Još se niste najeli?

Kud četvrtina budžeta, tu i dinar preko za alave.

16 1

Saša

Nešto ne vide ovoga da se upušta u situaciju sa boginjama i vakcinacijom, kao da to pripada Ljajićevom ministarstvu, a ne njegovom. Ali zato gde se novac pojavljuje, eto njega. On kao i dr Nebojša, čim je nešto što može da naudi - pravi se mrtav dok ne prođe, a onda komentariše sve što mu padne pod ruku, da ga ne zaborave. A nekima je ličio na cool tipa! Ajde da im vidimo leđa, a?

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo