Nova tehnologija za automobile najviše interesuje Srbe

Nova tehnologija za automobile najviše interesuje Srbe Izvor: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91% ispitanika iz Srbije, ali ipak novu tehnologiju u automobilima smatra korisnom čak 70% njih, pokazali su rezultati istraživanja kompanije Goodyear.

Zanimljivo je bilo saznati da se Srbima najviše sviđa upotreba nove tehnologije u automobilima.

Srbi su na prvom mestu budući da čak 70% ispitanika iz Srbije ima pozitivan osećaj prema novoj tehnologiji u automobilu, dok su na drugom mestu Italijani sa 68% pozitivnih odgovora, a na trećem ispitanici iz Španije sa 64% pozitivnih odgovora.

Na osnovu ovoga ne iznenađuje što su Srbi najviše zainteresovani za to kako njihov auto funkcioniše - čak 66% Srba kaže da bi voleli da znaju o tehnologiji i načinu na koji njihov auto radi. Sudeći prema rezultatima istraživanjima, izgleda da se Srbiji najviše raduju brzom tehnološku napretku u automobilskoj industriji.

Čak 91% ispitanika iz Srbije zastupa stav da tehnološke inovacije prebrzo menjaju život, što je Srbe pozicioniralo na prvo mesto, dok su na drugom mestu Španci sa 79% potvrdnih odgovora, a na trećem Česi sa 77% potvrdnih odgovora. Isto tako, Srbe brine šta će doneti razvoj tehnologije i kuda razvoj ide - čak 49% ispitanika iz Srbije je zabrinuto povodom razvoja tehnologije, vrlo sličnog mišljenja su opet Česi i Španci. Međutim, iako su zabrinuti povodom brzih promena koje donosi tehnološki razvoj, Srbi pokazuju interesovanje za nove tehnologije. Samo 5% ispitanih Srba je odgovorilo da ih ne interesuju nove tehnologije, po čemu su pokazali najveću zainteresovanost za nove tehnologije u poređenju sa ostalim EU državama - više nego, na primer, Španci i Italijani, koji su se pokazali kao drugi, odnosno treći najviše zainteresovani za nove tehnologije.

Istraživanje mišljenja vozača o autonomnim vozilima, kompanija Goodyear sprovela je u saradnji sa LSE (London School of Economics and Political Science) koristeći kombinaciju socioloških alatki: fokus-grupa u 4 evropske zemlje i onlajn anketa u 11 zemalja Evrope sa oko 12.000 ispitanika u sklopu platforme ThinkGood Mobility.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dzergj

Sutra nas zanima danas pratimo a vozimo juce. Toliko o interesovanju srba o novim tehnologijama. Boze dragi nikako da se spasemo krseva jugica i golfova.

0 0

Mika

Nova tehnologija koja cini auto bezbednijim i efikasnijim, DA. Nova tehnologija koja ukljucuje touch-screen, internet i ostale gluposti, apsolutno NE. Vozac treba da bude skoncentrisan na voznju i ponasanje auta, a ne da mu paznju odvlace razne nepotrebne gluposti. Npr. ne vidim svrhu touch-screena u autu, zasto??? Toliko opcija, podesavanja, menija, samo mogu da izazovu nesrecu tako sto ce vozac vise vremena provoditi gledajuci u opcija na ekranu nego na put.

5 0

Vladimir M

Valja znati kako to premostiti i zaobici. Koji alat to otvara. I kako se krade.

22 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo