Zatvori

Nova tehnologija za automobile najviše interesuje Srbe

Nova tehnologija za automobile najviše interesuje Srbe Izvor: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91% ispitanika iz Srbije, ali ipak novu tehnologiju u automobilima smatra korisnom čak 70% njih, pokazali su rezultati istraživanja kompanije Goodyear.

Zanimljivo je bilo saznati da se Srbima najviše sviđa upotreba nove tehnologije u automobilima.

Srbi su na prvom mestu budući da čak 70% ispitanika iz Srbije ima pozitivan osećaj prema novoj tehnologiji u automobilu, dok su na drugom mestu Italijani sa 68% pozitivnih odgovora, a na trećem ispitanici iz Španije sa 64% pozitivnih odgovora.

Na osnovu ovoga ne iznenađuje što su Srbi najviše zainteresovani za to kako njihov auto funkcioniše - čak 66% Srba kaže da bi voleli da znaju o tehnologiji i načinu na koji njihov auto radi. Sudeći prema rezultatima istraživanjima, izgleda da se Srbiji najviše raduju brzom tehnološku napretku u automobilskoj industriji.

Čak 91% ispitanika iz Srbije zastupa stav da tehnološke inovacije prebrzo menjaju život, što je Srbe pozicioniralo na prvo mesto, dok su na drugom mestu Španci sa 79% potvrdnih odgovora, a na trećem Česi sa 77% potvrdnih odgovora. Isto tako, Srbe brine šta će doneti razvoj tehnologije i kuda razvoj ide - čak 49% ispitanika iz Srbije je zabrinuto povodom razvoja tehnologije, vrlo sličnog mišljenja su opet Česi i Španci. Međutim, iako su zabrinuti povodom brzih promena koje donosi tehnološki razvoj, Srbi pokazuju interesovanje za nove tehnologije. Samo 5% ispitanih Srba je odgovorilo da ih ne interesuju nove tehnologije, po čemu su pokazali najveću zainteresovanost za nove tehnologije u poređenju sa ostalim EU državama - više nego, na primer, Španci i Italijani, koji su se pokazali kao drugi, odnosno treći najviše zainteresovani za nove tehnologije.

Istraživanje mišljenja vozača o autonomnim vozilima, kompanija Goodyear sprovela je u saradnji sa LSE (London School of Economics and Political Science) koristeći kombinaciju socioloških alatki: fokus-grupa u 4 evropske zemlje i onlajn anketa u 11 zemalja Evrope sa oko 12.000 ispitanika u sklopu platforme ThinkGood Mobility.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mika

Nova tehnologija koja cini auto bezbednijim i efikasnijim, DA. Nova tehnologija koja ukljucuje touch-screen, internet i ostale gluposti, apsolutno NE. Vozac treba da bude skoncentrisan na voznju i ponasanje auta, a ne da mu paznju odvlace razne nepotrebne gluposti. Npr. ne vidim svrhu touch-screena u autu, zasto??? Toliko opcija, podesavanja, menija, samo mogu da izazovu nesrecu tako sto ce vozac vise vremena provoditi gledajuci u opcija na ekranu nego na put.

4 0

Vladimir M

Valja znati kako to premostiti i zaobici. Koji alat to otvara. I kako se krade.

21 2

Transilvanijski Berberin

Ne interesuju nas toliko nove tehnologije nego njene krajnje granice, koliki je radni vek delova, jel mora bas da se menja,jel moze da se prespoji, koliko kosta polovan deo, jel ima mnogo bakra ili nekog metala koji se otkupljuje?

19 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo