Rimski "Šugavko" završio na sudu

Rimski "Šugavko" završio na sudu Izvor: REUTERS/Tony Gentile

Slučaj neugledne rimske novogodišnje jelke dobiće sudski epilog, jer su udruženja za zaštitu potrošača od suda nadležnog za javnu potrošnju zatražila istragu o mogućem rasipanju gradskog novca na božićnu dekoraciju koja je razočarala Rimljane.

Sporno božićno stablo je 21 metar visoka smreka doneta u Rim s Dolomita, koja je odmah izazvala talas kritika jer izgleda jadno, naročito u poređenju sa blještavim i raskošnim jelkama postavljenim u Milanu, večnom suparniku Večnog Grada.

Udruženja u svojoj prijavi sudu nadležnom za trošenje sredstava iz javnih proračuna, traže otvaranje istrage kako bi se utvrdilo je li nabavkom ovakvog "gotovo mrtvog" stabla načinjena šteta proračunu, odnosno jesu li sredstva bačena na štetu drugih usluga i potreba javnosti.

Za rimsku božićnu smreku navodno je plaćeno 50.000 evra, bez javnog tendera, a to je gotovo tri puta više nego prošle godine, tvrde rimski građanski aktivisti.

Udruženja potrošača su, osim istrage, zatražila i uklanjanje "očito mrtve smreke, koja je sramotan prizor za građane i turiste" sa trga u centru Rima.

Gradsku božićnu jelku postavljenu na rimskoj Piazzi Veneziji, Rimljani upoređuju sa četkom za čišćenje toaleta i prozvali su je "Šugavko". 

Rimski "Šugavko" predmet je ismevanja na društvenim mrežama i ima već i svoj Twitter nalog sa porukom "imam više pratilaca nego grančica".

Tagovi: Rim , božićna jelka , sud

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Neko iz mase...

Vidite meni je baš žao jelkice., posebno ako je posečena (nije sa busenom). Grehota kako se drveće uništava za NG, koliko jelki posle danima viđam pored beogradskih kontejrnera, isto kao kada bacaju badanje. Tuga! Bez tog drveća neće ni sveta biti. Jedan mudar čovek, biolog je je rekao ubijte hiljadu životnjia, priroda će se obnoviti, posecite hiljadu stabala, kao da ste ubili milion životinja.

9 0

Stomak

Eto odakle nasim ocima ideja za beogradsku jelku od 83,000 eura. Mada, ova je bar prirodna.

1 0

dell

Jadan Šugavko, nešto mi ga žao

23 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo