Novi Ferari biće predstavljen 22. februara 2018.

Novi Ferari biće predstavljen 22. februara 2018. Izvor: Mark Thompson, Getty Images Sport

Ferari je za 22. februar 2018. najavio premijerno predstavljanje bolida za narednu sezonu, tako da ćemo novi Fereri videti četiri dana pred početak prvih zvaničnih testova u Barseloni.

Italijanski konstruktorski tim prvi je koji je najavio predstavljanje novog bolida za narednu sezonu, a predsednik tima Serđo Markijone kaže da već sada vidi napredak u odnosu na bolid iz 2017. u kojoj je Fereri trku konstruktora završio na drugom mestu.

"Ako pogledamo gde smo počeli, sa onim što smo imali prošle godine, ove sezone napravićemo veliki iskorak", rekao je Markijone ne božićnoj proslavi Fererija.

"Drugi deo prethodne sezone bio je, pa sjajan za izgradnju jakog karaktera. Naučili smo mnogo toga prethodnih šest meseci u pokušajima da napredujemo i to je najvažnija stvar. Od avgusta prošle godine, kada smo imali velike promene u organizaciji, imao sam puno poverenje u ove ljude sa Maurisijom Arivabenom na čelu i Matijom Binotom koji je bio zadužen za tehmičke stvari, znao sam da smo spremni za velika dela. Zaista smo verovali da možemo mnogo više, ali 2017. nismo uspeli da dosegnemo svoje ciljeve. To je takođe dovelo do nekih promena u organizaciji", rekao je Markijone.

"Sada već možemo da vidimo neke znake promena. Važno je da 2018. započnemo sa svim iskustvom i znanjem i da na pravi način vodimo organizaciju. Uopšte ne sumnjam da ćemo moći da se borimo za titulu", dodao je Markijone koji je naglasio i da ima apsolutno poverenje u Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena koji svojim talentom zaslužuju da im tim napravi bolid koji može da im donosi uspehe.

Izvor: Mark Thompson Getty Images Sport

"Sebastijan Fetel je čovek koji sve proučava, preispituje sebe i svoju posvećenost, i nadam se da ćemo manje viđati njegovu emotivnu stranu. Mislim da je dovoljno naučio. Verujem, kao i do sada, da imamo obavezu prema ovim vozačima, da imamo obavezu da im damo automobil kojim će moćoi da se trkaju sa ostalima. Mislim da je Kimi Raikonen sjajan tip, sa sjajnim talentom u koji nikada nisam sumnjao. On je potpuno sjajan, u suprotnom ne bi mogao da dođe do pol pozicije na stazi kakva je ona u Monaku", kaže Markijone.

Markijone je takođe govorio i o problemima u samoj organizaciji Formule 1, važećem kolektivnom ugovoru između timova i Formule 1 koji osigurava veće slobode, ali i promeni pravila najavljenim za 2020/21. Ferari najavljenim izmenama nije zadovoljan i Markijone je najavio da italijanski konstruktor neće imati problem da istupi iz šampionata i u dogovoru sa drugim ekipama organizuje alternativno takmičenje.

Nije prvu put da Ferari preti istupanjem, slično su nametali svoje stavove i Barniju Eklstonu, pa se u javnosti svi nadaju da se, kao i tada ništa slično neće dogoditi.

Tagovi: ferari

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dd

I treba da istupe. Pa nema sta amerikanci nisu upropastili, tako ce i formulu da ptilagode glupim debilima koji nista neznaju o moto sportu.

8 1

Grizman

E baš se radujem. Koštaće hiljadu prosečnih plata kod nas.

2 7

Uncle Sam

Forza Ferrari 🇮🇹🇮🇹🇮🇹

20 1

* Sva polja su obavezna