Poslanica gađala Edija Ramu cipelom, dimne bombe na sednici

Poslanica gađala Edija Ramu cipelom, dimne bombe na sednici Izvor: N1

Burna sednica albanskog parlamenta, na kojoj je biran državni tužilac, ozbiljno je podigla tenzije među rivalskim partijama u Albaniji. Poslanica Monika Krijemadi gađala premijera Edija Ramu cipelom. Tokom glasanja verbalni i fizički dueli poslanika vlasti i opozicije.

Poslanica Pokreta socijalista za integracije, Monika Krijemadi pokušala je da pogodi cipelom premijera Edija Ramu, tokom burne rasprave koja je prethodila glasanju za novog državnog tužioca Albanije, javljaju mediji u Tirani.

Ramu je, kišobranom, zaštitilo obezbeđenje, koje je prethodno u nekoliko navrata na sličan način zaštitilo i predsednika parlamenta Iljira Metu, koga su opozicioni poslanici gađali papirima.

Poslanici opozicije su u skupštinskoj sali aktivirali i nekoliko dimnih bombi, a policija se tokom sednice sukobila sa demonstrantima ispred zgrade parlamenta u centru Tirane.

Arta Marku je izabrana za privremenog državnog tužioca sa 69 glasova vladajuće Socijalističke partije. Dva poslanika su bila protiv, dva su se uzdržala od glasanja, a poslanici opozicije su bojkotovali glasanje.

"Ovo je početak narodnog ustanka", rekao je lider glavne opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša.

Tagovi: cipela , Edi Rama , Albanija

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gavrilo

Ne treba gađati iz prazne puške...

0 0

BRZI GONZALES

Kad bi našeg Edija Ramu neko gađao konfetom, nikad ne bi izašao iz zatvora.

11 1

k7

kod njih je bar zanimljivo...bore se ljudi...a kod nas cemer i jad...gde je taj srpski slobodarski duh...

17 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo