Dečija filharmonija održala novogodišnji gala koncert

Dečija filharmonija održala novogodišnji gala koncert Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Dečija filharmonija održala je u Beogradu svoj tradicionalani novogodišnji gala koncert "Zimska muzička čarolija" koji je bio namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija.

Dečija filharmonija "Deset veličanstvenih" sinoć je u Centru "Sava" izvela kompozicije popularne klasike - Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha, a na repertoaru je bila i muzika iz filmskih hitova poput "Star wars", "Frozen", "Pirati sa Kariba", ali i domaći pop hitovi i tradicionalne pesme.  

Publika je ove godine imala priliku i da čuje prvu generaciju solista koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta, a izvedbe su na koncertu imali i solisti Jana Jakovljević - violina, Tijana Nikolić - violina i Dušan Jovanović - truba.  

Na kocertu je nastupio i Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd, pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, kao i muzički sastav VIS "Nebograd" koga čine polaznici muzičke radionice namenjene osobama sa autizmom koji su uz klavirsku pratnju Marije Dužijanić, otpevali kompoziciju "Let it go" iz crtaća "Frozen".  

Dečija filharmonija Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Dodeljene su i zahvalnice kompaniji "Coca Cola" i Fondaciji "Novak Đoković", a novu trubu dobio je član Dečje filharmonije Dušan Jovanović.  

Dečja filharmonija pozvala je posetioce i da učestvuju u akciji "Čuvajte pluća naše zemlje i tokom praznika! Ne secite, već kupite jelku s busenom", čiji je cilj da se poveća svest i očuva životna sredina.  

Kako navode organizatori, jelke su postavljene na mini licitaciju, a publika je pozvana da da svoj doprinos i otkupi jelke s busenom čiji prihod od prodaje ide u korist Dečje filharmonije.  

Ljubitelji muzike su pozvani da kontaktiraju Dečiju filharmoniju direktnom porukom na Fejsbuk strani i kupe u sledećih nekoliko dana jelke ispred Centra "Sava".        

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo