Janković: Zajednička lista na čelu sa Đilasom

Janković: Zajednička lista na čelu sa Đilasom Izvor: FoNet/Marija Đoković

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i bivši gradočelnik Beograda Dragan Đilas razgovarali su o predstojećim izborima u Beogradu. Janković je istakao da su organi Pokreta doneli odluku da se formira zajednička lista što većeg broja partnera, a na čijem čelu će biti Dragan Đilas kao najbolji kandidat za gradonačelnika u ovom trenutku.

Kako je Pokret saopštio nakon sastanka, u toku tročasovnog konstruktivnog dijaloga diskutovalo se o strategijama nastupa na dolazećim izborima, kao i o zajedničkom radu na formulisanju i prezentovanju programa koji će omogućiti da se Beograd oporavi od zla koje mu je naneto u prethodne tri i po godine.  

Uoči početka razgovora u sedištu PSG, Đilas je rekao novinarima da je došao na sastanak da bi utvrdili zajednički program.

"Smatrao sam da je najnormalnije da dođem pred ljude koji su mi dali podršku, i da zajedno sa ostalima koji budu zainteresovani da podrže zajednički program, izađemo pred javnost", rekao Đilas.

On je kazao da među članovima PSG sigurno ima onih koji veruju da je on grešio, ali da su svi procenili da je od toga važnije da se od Beograda i Srbije "napravi bolje mesto". Upitan šta je njegov osnovni motiv za učešće na izborima, Đilas je odgovorio: "Pogledajte kroz prozor i videćete mnogo motiva". 

Janković je izjavio da veruje da je Đilas ne samo najbolji kandidat za gradonačelnika, već i da će pobediti na predstojećim izborima za gradsku vlast. 

"PSG je doneo stratešku odluku da podrži najboljeg kandidata koji Beogradu treba", rekao je Janković. 

Po njegovim rečima, i s drugim partnerima biće dogovoreni tehnički detalji učešće na izborima. On je kazao da je prerano za pitanja o izbornoj listi i da je današnji sastanak "razgovor o strategiji kako da što pre i što bolje Beograd vratimo Beograđankama i Beograđanima".


Komentara 109

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dodjoškinja

Glasam protiv, znači za Djilasa. Nadam se da će uspeti da sredi makar nešto od onog što ste uništili.

18 2

tanja

Koji program da utvrde, kad se čas mire , čas se svađaju. Malo su zajedno , pa se onda malo pljuju. Jadna je ovo opozicija kad se svaki drugi dan sastaju ili se rastaju?! Bože sačuvaj! Kako bi stabilni, odgovorni i jedinstveni bili kad bi vodili našu prestonicu, ako nisu sposbni ni da se drže dogovora?!

157 27

DEMOS

Podrska Djilasu

59 166

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo