Ružić: BiH ima dovoljno potencijala za evropske integracije

Ružić: BiH ima dovoljno potencijala za evropske integracije Izvor: N1
(arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izrazio je uverenje da je napredak Srbije na evropskom putu podsticajan i za evropske integracije BiH.

"Svaki pojedinačni napredak naših zemalja je ono što olimpijski plamen čini aktivnim, bar za nas koji budućnost regiona vidimo u EU", rekao je on za agenciju Fena.

Ružić, koji je ranije obavljao dužnost ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije u Vladi Srbije, prisustvovaće sutra u Sarajevu svečanoj akademiji koju organizuje Evropski pokret u BiH.

Kako je preneo njegov kabinet, on je u intervjuu naveo i da "BiH ima dovoljno potencijala i znanja da bude uspešna u evropskim integracijama".

"Ne želim da sumnjam u dobre namere bilo koga spolja, ali smatram da je kroz BIH prošlo i previše savetnika. Ponekad naši prijatelji iz medđnarodne zajednice ne razumeju najbolje mentalitet građana koje žive na našem podneblju", rekao je on.

Dodao je i da BiH treba ostaviti njenim građanima, entitetima i narodima da suvereno odlučuju o svojoj budućnosti.

"Verujem da će svi ostali iz regiona uvek biti tu da pomognu kod ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Slovom na to nas upućuje i Dejtonski sporazum", rekao je on.

Tagovi: Branko Ružić , BiH , EU

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srboljub

Gosn Ruzicu SPS da podrzi inicijativu Dragana Covica da Hrvati dobije svoj entitet.. time se otvara put slobodi republike Srpske..

2 1

Slavica

Samo im vi ne dajite savete jer nemate kredibilitet za to .Koliko dugo traje nas proces najbolji je pokazatelj uspesnosti.BiH odtavite da sami brinu o tome

2 0

Mrgud

Ma idi begaj,sredili ste stanje u Srbistanu,pa brineš za BiH. Kada će ovaj narod da se opameti,samo da ne bude kasno.

12 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo