Motociklisti “Osmanlije Nemačke” progone kritičare Erdogana

Motociklisti “Osmanlije Nemačke” progone kritičare Erdogana Izvor: MorgueFile
Ilustracija, arhiva

Nemački televizijski voditelj Jan Behmerman nalazi se na udaru motociklističke bande "Osmanlije Nemačke" zbog svoje kritika koje je uputio na račun turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Postoje indicije da je nalog za progon Behmermana došao iz Turske.

Prema podacima javnog servisa ZDF i dnevnika Štutgarter Nahrihten, kriminalna motociklistička banda "Osmanlije Nemačke" dobila je nalog od Unije evropsko-turskih demokrata iz Manhajma, koja se smatra nezvničnim ogrankom Erdoganove stranke AKP, da "kazni" Behmermana zbog njegovih učestalih "uvreda" na račun turskog predsednika.

Nakon što su istražitelji došli do ovih saznanja vlasti su upozorile Behmermana da se skloni u inostranstvo.

"Osmanlije Nemačke" prema saznanjima istražitelja stoje i iza brojnih drugih napada na organizacije koje se kritički odnose prema turskom vlastodršcu.

Tako je nedavno izvršen bombaški napad na jedan kurdski klub za šta se sumnjiče pripadnici ove motociklističke bande.

"Aktivnosti 'Osmanlija Nemačke' su uperene u smeru zastrašivanja organizacija i osoba koje izražavaju kritiku na račun aktualne politike u Turskoj", rekao je za ZDF rukovodilac Službe za zaštitu ustavnog poretka u saveznoj pokrajini Severna Rajna - Vestfalija Burkhard Frajer.

Prema navodima istražitelja, a kako prenosi ZDF, "Osmanlije" novac za svoje akcije dobivaju direktno iz Turske.

Jan Behmerman je u martu 2016. u svojoj emisiji "NEO Royale" Erdogana indirektno povezao sa sodomijom nakon čega je Turska podigla tužbu protiv TV voditelja koja je nakon nekoliko meseci odbačena.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Danko

A šta mi da radimo sa ovim našim "Osmanlijama Srbije" ?

5 3

Robin hud

Bravo za Turke...po prvi put imaju moju podrsku.....idiotska sema zapada da ko nije po njihovom ukusu bude proglasen za diktatora samo kod mentola moze da prodje vise.......hiljdau puta vec vidjeno......samo napred, za svaku izjavu po nosu

2 25

Mare

Tako je! A Erdogan je svetionik slobode i postovanja ljudskih prava!

9 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo