PSG: Đilas najbolji kandidat za ovo što je pred nama

PSG: Đilas najbolji kandidat za ovo što je pred nama Izvor: Fonet/Marija Pokić

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je da će ta organizacija na lokalnim izborima u Beogradu da podrži Dragana Đilasa i da to želi da unapred kaže glasačima. To je jedino fer, jer gradonačelnik ima značajna ovlašćenja i ne treba da bude mačka, ili Mali u džaku, rekao je Janković.

"Đilas je političar u okvirima našeg građanskog sistema vrednosti i saglasan je sa svih 11 tačaka koje smo postavili i ima puno poštovanje za ono što smo kao pokret do sada učinili", rekao je Janković u uvodnom izlaganju na Drugoj vanrednoj sednici PSG.

Janković je izjavio da će u ponedeljak razgovarati sa Đilasom o "svim modalitetima saradnje".

Predsednik PSG je posle uvodnog dela vanredne skupštine pokreta kazao da očekuje da će Đilas biti kandidat grupe građana - "Demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i slobodnu Srbiju".

"Sutra će gospodin (Dragan) Đilas doći u Pokret da sa našim osnivačima, Političkim savetom i Predsedništvom razgovara o svim modalitetima saradnje... očekujemo da će Đilas biti kandidat svih kojima su Beograd i Srbija preči od stranačkih interesa", kazao je Janković.

psg Izvor: Fonet/Marija Pokić

"Verujemo da je Đilas, kao neko ko donosi novi kvalitet u politički život svojom efikasnošću i energičnošću i koji pripada sistemu vrednosti koje Pokret zastupa, najbolji kandidat za ovo što je pred nama", rekao je Janković.

Lider PSG je pozvao "sve kojima je bitan interes budućnosti Srbije i Beograda da iza sebe ostave stranačke i organizacione interese i potrebe" i uključe se u "demokratski front" koji će "pogubnu vlast staviti u prošlost, a Srbiji otvoriti budućnost".

"To neće biti lista ovog Pokreta, već demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i Srbiju", kazao je on.

"Tražimo dogovore i saveze"

Prema njegovim rečima, "u ovom momentu, dalja izbirljivost činila bi nas vatrogascem koji bira društvo s kojim će da gasi požar u kući".

"Trebaju nam, tražimo dogovore i saveze", rekao je Janković.

đuričko, veletanlić Izvor: Fonet/Marija Pokić

Govoreći o Narodnoj stranci, Janković je kazao da ta stranka nije "ideološki istomišljenik" pokreta, već da "stoji sa druge strane političkog spektra", ali da je u tome i smisao okupljanja.

"Razgovori sa njihovim rukovodstvom uverili su nas da smo u jednom saglasni: moramo smeniti ovaj pogubni režim ili ćemo izgubiti budućnost. Moramo posle pobede da se posvetimo izgradnji pravne države i institucija. Onda ćemo se fer politički nadmetati da li će Srbija biti tradicionalnije ili modernije društvo, konzervativnije ili liberalnije, zatvorenije ili otvorenije prema uticajima iz sveta, a građani će slobodno odlučivati", izjavio je Janković.

Narodna stranka, kako je rekao, razume da se ne radi o ideologiji, već o Srbiji i da pokret to ceni. "Pre nje o tome smo se složili sa nekima ideološki bliskijim, npr. sa Socijaldemokratskom strankom", rekao je lider PSG.

Janković je u svom govoru objasnio da je saradnja sa Demokratskom strankom koja je po opredeljenju veoma slična PSG, obustavljena kad su odlučili da učestvuju promenama Ustava "napisanim po receptu Aleksandra Vučića", kao i da se na izbore ne može ići sa onima koji su u koaliciji sa SNS bilo gde u Srbiji, poput Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Za nove članove predsedništva PSG-a danas su izbrani Rade Veljanovski, Ana Janković Jovanović, Zoran Hamović i Rade Mirić.

Sednicu je pratila Jelena Zorić:

Izvor: N1

Komentara 170

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BABA

Naravno da cemo moja porodica i ja podrzati gospodina Djilasa. Zivim u Kaludjerici i dobro znam sta je uradio za to naselje, kao npr: veliki i lep dom zdravlja, velika i lepa skola, veliki i lep vrtic. Takodje asvaltirani putevi. Apelujem na gradjane Kaludjerice da se sete dobrog dela tog coveka.

5 1

Aleksandar

Znaci Vucic je vec pobedio pre izbora.Svaka mu cast!

0 7

grandiozo

Dobro,ipak se je situacija resetovala,u jednom momentu je imao neprirodno veliku podršku,iskreno bio sam zbunjen,nije delovao kao jedini iza koga treba stati,bez energije,slab govornik,sa salonskim programom koji podrazumeva dugo čekanje za neki preokret, dok A.V.trlja ruke znajuči da sa takvim protivnicima vlast je čvrsto u njegovim rukama dugo,dugo..

1 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo