U Dubrovniku deaktivirana mina iz Drugog svetskog rata

U Dubrovniku deaktivirana mina iz Drugog svetskog rata Izvor: Reuters/Antonio Bronic

Deaktivirana je protivbrodska sidrena mina iz Drugog svetskog rata, koju je usled olujnog vetra more izbacilo na dubrovačku plažu Banje, saopštila je policija.

Iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave rečeno je da su nakon deaktiviranja bombe teške oko 800 kilograma usledile radnje njenog potpunog uklanjanja.

Policijska akcija trajala je od ranog jutra, a za vreme postupka deaktivacije, koju su obavili specijalizovani policijski službenici, na dva časa je bio zatvoren pešački i drumski saobraćaj uz samu plažu, prenijeli su hrvatski mediji.

Tehničku ispomoć pirotehničarima MUP-a pružila je i Javna vatrogasna jedinica "Dubrovački vatrogasci" sa jednim vozilom i tri vatrogasca.

Tagovi: mina , Dubrovnik

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Perun

@Liberal ...ogranicen si kao terasa. Odbrana teritorije nije pravljenje Velike Srbije. Bar izguglaj po netu ko je zapoceo sukobe i ko je prvi napao pa pricaj nesto ..a da i promeni nick ...

2 2

Perun

@Liberal ...Srbija podstakla sukobe? Pa nije Srbija htela da se cepa od Jugoslavije oruzanom pobunom ...nego ujaci ...mozga nemas

6 4

Liberal

U pravu ste- Srbija nije htela da se cepa od Jugoslavije kako Vi navodite, već je htela, uz pomoć promilosevicevske JNA, od Jugoslavije da napravi Veliku Srbiju koja nije uključivala Sloveniju.

5 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo