Stefanović: Pretnje novom "Olujom" ne mogu uplašiti Srbiju

Stefanović: Pretnje novom "Olujom" ne mogu uplašiti Srbiju Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da srpska policija, u saradnji sa partnerskim službama, radi na identifikaciji osobe koja je iz Nemačke uputila preteće pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti pretnjama da spremaju novu `Oluju` i `Bljesak` jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti", rekao je Stefanović.

On je za Tanjug potvrdio da je MUP Srbije obavestio nadležno tužilaštvo povodom ovog slučaja.

Stefanović je rekao da će MUP preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost predsednika Srbije.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućeno je preteće pismo koje je poslato iz Hanovera u Nemačkoj, prenela je beogradska štampa.

Kako je za list Blic rečeno u generalnom sekretarijatu predsednika, pismo koje je upućeno na Vučićevo stiglo je u petak, a u potpisu stoji "Pavelićevi knjižari, ustaški gerilci".

Prema navodima lista, pismo je napisano na lošem hrvatskom jeziku i puno je slovnih i pravopisnih grešaka.

Vulin: Službe svakodnevno registruju pretnje Vučiću

Izvor: B92

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da bezbednosne službe svaki dan registruju pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Svaki dan naše bezbednosne službe registruju takve pretnje predsedniku. To se više i ne krije. Imate nosioce političkog života u Srbiji koji to smatraju potpuno normalno", rekao je Vulin za TV Pink povodom pretećeg pisma koje je upućeno predsedniku Srbije.

Vulin je rekao da je zanimljivo da je Vučić bio van zemlje kada mu je upućeno preteće pismo.

"Svaki put kada on bude van zemlje, kada ode negde, gle čuda, desi se da neki turisti eto promaše Muzej 25. maj i dođu na stadion. Te stvari su retko slučajne", rekao je Vulin.

On je dodao da su pretnje Vučiću svakodnevne kao i da se u Srbiji uspostavila kultura mržnje koja je "dozvoljena kada mrzite Vučića, njegovu porodicu i ljude koji su mu bliski", ali da građani mogu da budu mirni.

"Mi ćemo zaštiti naš način života, ustavni poredak i bezbednost svakog građanina", kazao je Vulin.

Popović: Ne sme se olako preći preko pretnji bilo kome

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović pozvao je danas sve službe bezbednosti da najozbiljnije i što pre istraže pretnju upućenu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, "koja je stigla od strane ustaških organizacija".

"Ni preko jedne pretnje koja se upućuje najvišim organima ne sme se preći olako i ova pretnja mora biti na najozbiljniji način tretirana, posebno u Srbiji, koja ima tragično iskustvo ubistva premijera", ukazao je u saopštenju Popović.

On smatra da "postoje mnogi u javnom životu Srbije koji ovakve opasne pojave ignorišu i omalovažavaju iz svojih politikantskih razloga".

Prema oceni Popovića, "očigledno je da odgovorna nacionalna i državna politika Srbije, koja vodi računa o intersima Srba u regionu, ali i slobodno i otvoreno ističe i zastupa svoje državne interese, sve više smeta mnogima".

"Zato je važno da se kroz delovanje državnih organa, u ovakvim slučajevima pretnji predsedniku Republike, kroz njihovo rasvetljavanje i otklanjanje, pokaže puna snaga i odlučnost države da od ove svoje politike neće odstupiti i da će zaštiti svakog funkcionera koji tu politiku zastupa i sprovodi", zaključio je Popović.

Komentara 278

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miško

Naravno da dobija pretnje kada ne ispunjava predizborni program. Da li je rekao da će Dinkić da leti u zatvor? Jeste. I šta je bilo sa time? Kada počne da radi ono za šta je izabran, prekinuće i ljudi da mu prete.

1 0

AntiBot

OD kada nas cuvaju Bata i keramicari...nicega se ne plasim :)

25 0

Nemo

Što je Balašavić napravio novi hit, zove se ,,Dno dna'', nova himna u najavi. Mada i neke njegove stare su sve aktuelnije u zadnje vreme, na primer:,, Živeti slobodno'' :)

33 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo