Izložba nezaboravnih promašaja na turneji po Americi

Izložba nezaboravnih promašaja na turneji po Americi Izvor: Aplusd.org

Lazanje Kolgejt, votka Tramp ili Kola s kafom, neki su od predmeta koje obuhvata putujuća izložba nezaboravnih promašaja koja će do februara gostovati u Los Anđelesu, u SAD.

U Muzeju arhitekture i dizajna u tom američkom gradu posetioci će moći do 4. februara da razgledaju stotinak nezaboravnih fijaska: od automobila DeLorean, učinjenog besmrtnim u filmu "Povratak u budućnost", do električne maske za podmlađivanje koju je promovisala zvezda serije "Dinastija" Linda Evans.

Među njima su i lazanje "Kolgejt" kompanije za oralnu higijenu koja je 80-tih godina lansirala paletu zamrznutih prehrambenih proizvoda.

Mnoge kompanije rado bi da se zaborave njihovi ponižavajući neuspesi, pa je tako Kolgejt odbio da ustupi primerak lazanja muzeju, koji je stoga morao da izloži repliku, pojasnio je Samjuel Vest, psiholog i direktor švedskog muzeja u kojem je izložba inicijalno postavljena.

Američki predsednik Donald Tramp imao je čast da dobije čitav jedan deo izložbe. Osim votke Tramp, tu je i knjiga posvećena njegovom univerzitetu koji je funkcionisao nekoliko godina početkom 2000. pre nego je raspušten, kao i društvena igra "Vratio sam se, otpušten si".

On je izgradio imidž na činjenici da je uspešan poslovni čovek, ali ako se gledaju njegove inicijative, mnoge su bile neuspeh, ocenio je Vest.

tramp, igrica Izvor: Aplusd.org

U toj galeriji promašaja ipak se provlači poruka: svi imaju pravo na grešku.

"Kako bi se uspelo u tehničkom napretku, na tom je putu potrebno puno razočaranja... To treba prihvatiti", kaže Vest.

Dodaje da smo svi mi društvo opsednuto uspehom, kao i da je važno da se ljudi suočavaju s novim iskustvima i istražuju.

Izložba bi nakon Los Anđelesa trebalo da poseti i neke druge američke gradove.

Vest nema sponzora - nijedna kompanija nije želela da bude povezana sa izložbom promašaja, ali na nedeljnoj bazi prima poklone - nedavno je dobio vrećicu pomfrita sa ukusom kapućina.

Vest je postavio i sandučić u koji posetioci mogu da ubace svoje lične promašaje.

Jedan od njih napisao je: Šest puta sam pao na vozačkom. Neki drugi se žale na ljubavni život. A ima i onih koji su napisali: glasao sam za Trampa.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S lobodan

Narode stacemo sa našim promašajima sta me se tiče bilo čiji osim naših kojji direktno udaraju nas po džepu.To bi danim a trebalo nabrajati.

5 4

Stiff Upper Lip

Najveći promašaj je bez sumnje uvoz Yuga iz SFRJ u USA!

21 13

zzzzz

To finansijski uopšte nije bio promašaj. Jugo je reklamiran kao jeftin (prejeftin za američke prilike) drugi auto za porodicu koji se koristi za gradske relacije. Postao je popularan, deo pop kulture, a istraživanje iz 1987. pokazalo je da je skoro 80% vlasnika juga u SAD ocenilo je kvalitet svog vozila kao "dobar" ili "odličan", dok je 42 odsto navelo da bi ponovo kupili isti automobil. Naravno, često je bio i predmet sprdnje, ali sveukupno bih rekao da je bio upečatljiv i simpatičan i kao takav uspešan.

31 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo