Tramp se založio za smrtnu kaznu za ubice policajaca

Tramp se založio za smrtnu kaznu za ubice policajaca Izvor: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je napao vođstvo FBI-ja, ali istovremeno obećao da će biti "lojalniji policiji nego iko drugi" i založio se za uvođenje smrtne kazne za ubice policajaca.

U govoru pred ovogodišnjom klasom diplomaca FBI-ja u Virdžiniji, Tramp je obećao da će podržavati policajce i osudio one koji ih napadaju. On je pozvao na uvođenje smrtne kazne za sve osuđene za ubistvo policajca. 

Tokom kampanje, Tramp je obećao da će potpisati ukaz kojim bi se tražila smrtna kazna za ubice policajaca. Još to nije uradio. Predsednik SAD često kritikuje FBI, a njihovu istragu o i-mejlovima Hilari Klinton ocenio je kao "zaista sramotnu". 

Lokalni policajci su toplo dočekali predsednika SAD i pozdravili njegove pozive na obračun s bandama i okončanje migracija. Tramp je izazvao smeh kada se, tokom opisivanja mračne slike kriminala u SAD, naglas upitao: "Šta se, dođavola, dešava u Čikagu". 

On je pohvalio akademiju FBI u bazi Kvantiko, u Virdžiniji, a diplomcima odao priznanje, rekavši da će "najbolja obuka pomoći u spasavanju života". Među predmetima na obuci su i obaveštajna teorija, terorizam i psihologija terorista, pravo, bihejviorističke nauke, komunikacija i forenzika. 

Direktor FBI Kristofer Rej rekao je da je Tramp prvi predsednik od Ričarda Niksona koji se obratio diplomcima u Kvantiku.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Donalde, ako ikad dobijete otkaz sa trenutnog posla, molim Vas kandidujte se za predsednika Srbije.

3 0

Realista

A kakve su kazne za policajce koji bezrazlozno ubijaju civile zbog neispravnog stop svetla ili zato sto su na pogresnom mestu u pogresno vreme....

13 4

Miloščina

Mislim da je to već predviđena kazna u većini američkih država, ovo mi liči na vučićevo dodvoravanje policiji i vojsci obećanjima o većoj plati i jeftinim stanovima!

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo