Hamilton: Divim se Alonsu, ali neću ja na Indi

Hamilton: Divim se Alonsu, ali neću ja na Indi Izvor: Clive Mason/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ne bi mogao da propusti neku trku Formule 1 da bi se takmičio u nekoj drugoj kategoriji auto-moto sporta.

Luis Hamilton Izvor: Clive Mason/Getty Images

Fernando Alonso je ove godine vozio na Indijanapolisu 500, baš onog vikenda kada je na programu bila Velika nagrada Monaka. Španac, koji je produžio saradnju sa Meklarenom, naredne sezone bi trebalo da debituje na 24 časa Le Mana.

Uprkos tome što je dao podršku Alonsovom planu, Britanac ne smatra da je to najbolja ideja.

Vidim se tome šta Alonso žele, ali je za mene Formula 1 maksimalno iskustvo koje jedan vozač može da ima. Sjajan vozač, ako ne može da pobedi u Formuli 1, tražiće druge trke na kojima to može. Ali, videti Alonsa na petom mestu u Indiju protiv vozača koji su tu cele godine je bilo zanimljivo“, rekao je Hamilton.

Četvorostruki svetski šampion je pre dva meseca rekao za svoj nedostatak želje da učestvuje na trkama koje zajedno sa Monte Karlom čine ‚triplu krunu‘ auto-moto sporta da je prava šteta. Uz Veliku nagradu Monaka, u tri najveće trke na svetu se ubrajaju 24 časa Le Mana i Indijanapolis 500. Jedini čovek kojem je pošlo za rukom da trijumfuje na sve tri je Grejem Hil.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boyan

@Pantolomej,Kažeš malo al glupo!

5 2

Pantolomej

Nisi ni lud pa da pokisnes. Neka tebe u F1 sredice ti Libery opet sampionat. Ako si toliko dobar uzmi Alonsov bolid pa pobedi.

12 8

kica

Nemo tako da si grub. Rasplakaćeš ga. (:

16 0

* Sva polja su obavezna