Partizan pred bankrotom, dug sedam miliona evra

Partizan pred bankrotom, dug sedam miliona evra Izvor: KK Partizan NIS/Miroslav Todorović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da je finansijska situacija kluba izuzetno loša i da mu preti bankrot.

Ukupan dug 'crno-belih' iznosi 7.186.150 evra, a Mijailović je rekao da Partizan najveći problem ima sa Marfin bankom, za koju je rekao da ako ne popusti oteraće klub u bankrot.

"Pregovaramo sa nekoliko kompanija, a od ishoda tih pregovora zavisi da li ćemo biti solventni. Najveći problem imamo sa Marfin bankom i ukoliko u njoj nastave da imaju ovakav odnos prema nama oteraće nas u bankrot. Partizan ne može da vrati sedam miliona za mesec dana", rekao je Mijailović.

Prvi čovek 'crno-belih' rekao je da u Marfin banci ne prihvataju njegove predloge, a rekao je da je razlog za to što možda "više vole Zvezdu".

"Ponudio sam im da otkupimo 400.000 evra duga na ime kamate od 1.100.000 i nisu imali razumevanja. Možda više vole Zvezdu, ako su njima pristali da za milion evra otkupe dug od pet miliona. Blokirali su nas, pa pozvali na sastanak na koji ja nisam otišao", istakao je Mijailović.

Mijailović je istakao da su prethodni čelnici potpisivali štetne ugovore i najavio je da će Partizan od sada imati timove za pregovore sa poveriocima.

"U BAT piše da je dug 200.000 evra, a osnova dugovanja prema igraču je iznosila 18.000. Ko god da je to potpisao nije realan. Uz to, kamata potpisana u sporazumu sa Marfin bankom je 21 odsto, a moja kompanija plaća 1,97. Uzeli smo tri miliona evra, a dok sada dugujemo 200.000 za glavnicu, oni nas drže za još milion i 330 hiljada, što je neodrživo. Ako žele da nas oteraju u stečaj, ja tu ništa ne mogu. Ne želim da gasim klub star 70 godina, mi smo smanjili dug, ali su poverioci ti koji mogu da nas odvuku u stečaj. Navijačima ja to mogu da objasnim. Mnogi sada uživaju sportski ugled, a Partizan su odvukli u dugove. Od sada ćemo imati timove za pregovore sa poveriocima", naglasio je Mijailović.

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AVNO

Uplatite tiket u kladionici nameštanje vam i ovako ide od ruke...isto važi i za zvezdu. FSS da reaguje i na nasilje oduzmite im 30-40 bodova nek idu u niži rang...

1 1

Golke

prvo da odleži neko pa cemo da pricamo..kad ste strpali Dzaju u zatvor bilo vam je ok?

5 1

Prcko Palilulac

Ludilo. Uzimali su kredite kao da neće morati da ih vraćaju. Sad optužuju banku za klubaštvo. Kakve veze sve ovo ima sa Zvezdom. Urazumite se nerazumni i neodgovorni.

7 5

* Sva polja su obavezna