Vučić u Havani: Ponosni smo na prijateljstvo s Kubom

Vučić u Havani: Ponosni smo na prijateljstvo s Kubom Izvor: Press služba predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Havani sa predsednikom Skupštine Kube Estebanom Las Ernandesom o saradnji dveju zemalja u ekonomskoj oblasti, ali i o međusobnoj podršci na međunarodnom planu, navodi se u saopštenju Vučićevog kabineta.

Vučić je izrazio zahvalnost Kubi zbog njene pozicije povodom Kosova i Metohije, kao i na zalaganju za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država članica Ujedinjenih nacija i dodao da će Srbija u UN i drugim međunarodnim organizacijama i dalje podržavati Kubu.

"Kuba je uvek pokazivala izrazito prijateljski stav prema našoj zemlji, i kada je to bilo najteže. Srbija je uvek glasala za podršku Kubi, da ne budu pod blokadom...tako ćemo nastaviti da se ponašamo. I jedne i druge karakteriše borba za očuvanje nezavisnosti, suverenosti, teritorijalne celovitosti", izjavio je Vučić.

Ponosni smo na naše prijateljstvo i verujem da će ova poseta unaprediti i našu ekonomsku saradnju, rekao je Vučić.

Dodao je da ono na čemu mora da se radi je razvijanje ekonomskih odnosa.

delegacija srbije, kuba Izvor: Press služba predsednika Srbije

On je naveo da je Srbija zainteresovana za povećanje obima trgovinske razmene, jer prema njegovom mišljenju, postoji mogućnost za saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa, turizma, građevinarstva i energetike.

Rast trgovinske razmene Srbije i Kube, po rečima Vučića, moguć je "imajući u vidu privredne reforme koje je započela Kuba, a koje otvaraju prostor stranim investicijama i trgovinskoj saradnji", navodi se u saopštenju.

Ernandes je rekao da je Kuba iskreni prijatelj Srbije i da diplomatski odnosi dve zemlje traju 75 godina.

Vučić će do subote boraviti u zvaničnoj posetiti Kubi.

Izvor: Tanjug

Komentara 237

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Priprema covek doktorsku disertaciju iz demagogije pa otiso u centar iste

3 0

Sasha-Sale

Sta ces na Kubi? Da nisi nesto bolestan daleko bilo!?

9 0

Todor iz Zemuna

Ma,kada si vec krenuo podji i u SK. Sada je pavi trenutak.To je hit destinacija. Mozda ti "ukazu cast" da ispalis jednu prema JK ili Japanu.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo