Prekršajni postupak protiv direktora Namenske u Lučanima

Prekršajni postupak protiv direktora Namenske u Lučanima Izvor: N1

Prekršajni sud u Guči pokrenuo je 15. novembra prekršajni postupak protiv direktora fabrike "Milan Blagojević - namenska" Lučani Radoša Milovanovića, zbog nesreće koja se dogodila 14. jula 2017, kada su u eksploziji stradala dva radnika.

Tu informaciju je N1 televiziji dostavila porodica Milomira Milivojevića, 25-ogodišnjeg radnika, koji je izgubio život posle nesreće na radnom mestu. 

 Naime, posle emitovanja reportaže "Teret baruta" na N1, u kojoj je porodica stradalog mladića rekla da im rukovodstvo umesto istine o okolnostima događaja i utvrđivanju odgovornosti nudi novčanu potporu, Milivojeviće su na sastanak pozvali ministar odbrane Aleksandar Vulin i zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Objasnili su da im je Pašalić zakazao sastanak sa načelnicom suda u Čačku, koja im je dala uvid u predmet koji se vodi protiv direktora "Milana Blagojevića" pred Prekršajnim sudom u Guči. Rekli su i da su saznali da je prvo ročište zakazano za 15. decembar, ali da je odloženo zbog odsustva advokata direktora Radoša Milovanovića. 

Kako su Milivojevići pojasnili za N1, protiv direktora je pokrenut postupak za prekršaj iz Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, jer se sumnjiči da nije postojao akt o proceni rizika za sva radna mesta, kao i da nije utvrdio mere za otklanjanje rizika. Prema Zakonu, ukoliko se utvrdi da je bilo prekršaja, pravno lice - poslodavac dobiće kaznu od 800 hiljada do milion dinara. 

Porodica negoduje što nije pokrenut krivični postupak i traže i dalje da od ministarstva odbrane i ministarstva rada traže izveštaje inspekcija. Međutim, u oba ministarstva tvrde da izveštaje o nesreći ne mogu dostaviti porodici dok traju pravosudni postupci.

Podsetimo, u oktobru su iz Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku N1 dostavili odgovor da je u toku predistražni postupak protiv NN učinioca krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakonika.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ratni

Pa sinko je to što sada uživa zaslužio jer je odbranio Tatine Lučane od upada agresora boraveći uniformidan i sa puškom na gotovs na kratovskoj steni slušajući muziku i kafane RIBARSKA NOĆ . Možda su i ratne dnevnice bile... čudi me da nije nagradjen ordenom za hrabrost .

7 0

Unesrećen Večno

Prekršajna prijava za nesreću u Namenskoj kada su stradala dva radnika? Danas je trebalo biti prvo ročište ali nije bilo ? Na današnji dan je preminula moja supruga posle trinaest dana borbe na VMA a ja danas na njenom grobu još uvek neznam ko je kriv za to? Da li će sledeći korak biti kao u mom slučaju : sud u guči se proglasio nenadležnim za nesreću ? Vojni koji je nadležan odustaje od gonjenja i nikom ništa. Krivi oni kojih nema...... podrška porodici Milivojević u borbi za istinu

9 0

Milecko

Dozivotna robija za Radosa Milovanovica! A i to je nista za njega, naspram njegovih prljavih radnji i stvari koje je radio i cime se sve bavio.

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo