Đilas: Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda

Đilas: Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda Izvor: Lična arhiva

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije", rekao je Đilas u intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.

"Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti", poručio je Đilas.

Đilas je naveo da je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri... Znam da veliki broj građana kaže: "Ma, nema šanse, oni će da pobede opet. Ja vam kažem - ma, neće! Ima šanse! I za Slobu smo mislili da će da vlada još 100 godina, pa je pao'", rekao je Đilas.

On je kazao da nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali i da nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se, kako je kazao, u mladosti borio i organizovao studentske proteste.

"Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali pre dvadeset godina, ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti?", istakao je Đilas.

Komentara 331

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

SVIĆE ZORA

SAMO JAKO ! Primitivci moraju pasti !!

27 3

Evropska metropola

Beograd mora postati evropska metropola !! Zato na izborima moramo najuriti ove bahate primitivce , koji nam naružiše grad i žele da visokim soliterima na desnoj obali Save prekriju panoramu Beograda (kupole hrama Svetog Save, Crkve Svetog Marka, Skupštine,...)

18 3

journalist u mirovini

Ako se niste lično nagomilali dva života,onda ste halapljivi.Koliko sredstava donosi gradonačelnik! Te "pomoć" u zapošljavanju,pomoć u povećanje plate,pomoć u postavljanje na više radno mesto.Realizacija maštovitosti gradonačelnika,kao ono drveće,koje će opet izvaditi i staviti svoje nove sadnice.Pa "bus-kartice",pa ostale beneficije,donose lepu dobit.To je mesto za lopove i mangupe.

3 15

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo